Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

SEVERNA KOREJA (PEKING IN ŠANGHAJ)    

ODHOD: 18. september 2020 | 12 dni | letalo | šifra: SK1341

1. dan: Zbor potnikov na letališču v Ljubljani. Polet proti Pekingu preko Istanbula s Turkish Airlines preko vmesnega letališča.

2. dan: Pristanek v PEKINGU v  popoldanskih urah in po opravljenih formalnostih odhod v mesto za prvi panoramski ogled: ogled Trga nebeškega miru, največjega trga na svetu, kjer so se odvijala pomembna poglavja sodobne kitajske zgodovine in ogled Nebeškega templja, zgrajenega v času dinastije Ming, ki ga odlikuje čudovita arhitektura. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku izlet do VELIKEGA KITAJSKEGA ZIDU, ki so ga začeli graditi že v 3. stoletju pr. n. š. in je predstavljal preko 5000 km dolg utrjen obrambni sistem. Popoldanska vrnitev v Peking. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti PJONGJANGU v Severno Korejo. Ureditev carinskih formalnosti, nato prvi ogledi mestnih znamenitosti: slavolok zmage ter spomenik Mansuda, znan po velikih bronastih kipih predsednikov Kim Il Sunga in Kim Jong Ila. Namestitev, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku vožnja do palače Kumsusan, imenovane tudi palača Sonca, z mavzolejem nedavnih voditeljev. Sprehod po trgu Kim Il Sunga, tretjem največjem javnem trgu na svetu, kjer se odvijajo severnokorejske vojaške parade. Še obisk Ljudske knjižnice, kosilo in obisk rojstne hiše predsednika Kim Il Sunga, tradicionalne korejske hiše v lepem naravnem okolju. Ogled najglobljega sistema podzemne železnice na svetu, ki se ponaša s čudovitimi poslikavami. Po želji vzpon na 150 m visok razgledni stolp Juche. Pozno popoldan po želji ogled cirkuške predstave. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku vožnja proti jugu do mesta KAESONG, stare prestolnice dinastije Koryo. Ogled demilitariziranega območja na meji z Južno Korejo (DMZ). Postanek v vasi PANMUNJON, kjer je bil podpisan mirovni sporazum. Obisk muzeja Koryo, ki prikazuje zgodovino istoimenske dinastije, iz katere izhaja ime države. Kosilo in vrnitev v Pjongjang. Obisk muzeja osvobodilne vojne, kjer je na ogled tudi zajeta ameriška vohunska ladja USS Pueblo. Večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov: umetnostno središče Art studio Mansudae, kjer med drugim ustvarjajo propagandne plakate, študijska knjižnica z razgledom na osrednji trg. Vožnja v mesto PJONGSONG, ki je odprto za tuje obiskovalce šele od leta 2013. Ogled osrednjega trga in zgodovinskega muzeja in kosilo nekje na poti. Nato obisk srednje šole in po možnosti ene od bližnjih tovarn tekstila ali prehrane. Vožnja proti gori MYOHYANG. Večerja in nočitev.

8. dan: Po zajtrku ogled mogočne Razstavne dvorane mednarodnega prijateljstva, kjer hranijo protokolarna darila svetovnih voditeljev. Nadaljevanje z ogledom templja Pohyon-sa iz 11. stoletja, kjer domujejo korejski budistični menihi. Po kosilu sprehod po dolini Manpok, obdani z gozdom, slapovi in številnimi templji. Povratek v Pyongyang. Večerja in nočitev.

9. dan: Po zajtrku vožnja proti vzhodu države. Na poti postanek v mestu SINPYONG za kratek obisk čajnice. Naslednji postanek in kosilo v smučarskem središču MASIKRYONG. Prihod v pristaniško mesto WONSAN. Ogled revolucionarnih območij, ki so imeli pomembno vlogo v boju proti japonski okupaciji in korejski vojni. Obisk Univerze za kmetijstvo kot glavne institucije za razvoj kmetijstva v državi. Ogled dokov s spomeniki nacionalnih voditeljev ter sprehod po pomolu med množico lokalnih ribičev na otok Jangdok. Namestitev v Wonsanu ali Masykryonugu. Večerja in nočitev.

10. dan: Po zajtrku vožnja nazaj proti Pjongjangu. V Masykryonogu možnost vožnje s sedežnico v srce neokrnjenih gorskih območij. Naslednji postanek ob veličastnem slapu Ullim, ogled in piknik kosilo. Vrnitev v Pjongjang. Po želji še vožnja z ladjo po reku Taedong. Transfer na letališče v Pjongjangu in polet nazaj na Kitajsko v ŠANGHAJ. Namestitev v hotelu, nočitev.

11. dan: Zajtrk in ogledi: sprehod po živahnem predelu Bund, vrtovi Yu, stari del mesta, ogled templja Žadastega Bude in nato še tovarne svile. Zvečer večerja v lokalni restavraciji, vožnja na letališče in večerni polet proti Evropi z vmesnim pristankom.

12. dan: Pristanek predvidoma v Zagrebu ali na enem od bližnjih letališč. Zaključek potovanja.CENA: 2.950 EUR pri najmanj 20 potnikih

             3.090 EUR pri najmanj 15 potnikih

             3.250 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji Ljubljana–Peking–Pjongjang–Šanghaj–Zagreb, vse letališke takse, 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije, 5 x kosilo v Severni Koreji (1 x v obliki lunch paketa), 9 x večerja v hotelu ali lokalni restavraciji, vse prevoze na Kitajskem in v Severni Koreji, ureditev severnokorejskega vizuma, vse oglede po programu, lokalne vodnike, slovenskega vodnika ves čas potovanja in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: - za sobo 1/1= 350 EUR, vzpon na stolp Juche = cca. 5 EUR, cirkuška predstava = cca. 25 EUR, sedežnica v Masykryongu = cca. 20 EUR, za pričakovane napitnine cca. 50 EUR/osebo.

VIZUM za Severno Korejo je vključen v ceno. Ob prijavi je treba obvezno oddati fotokopijo potnega lista in nato najkasneje 2 meseca pred odhodom izpolniti ustrezne formularje. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od zaključka potovanja. Za krajši vstop na Kitajsko vizum ni potreben.

OPOMBE: Vsi poleti v času objave programa še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi še lahko spremeni odhodno letališče. Možne so tudi manjše prerazporeditve programa oz. zamik odhoda za kak dan, kar ne bo vplivalo na vsebino programa.

Zaradi specifike korejske državne ureditve se lahko zgodi, da se nekateri muzeji in znamenitosti kdaj zaprejo ali pa so zaprti zaradi organizacije režimskih dogodkov. Izvedba turističnih ogledov v Severni Koreji je možna le organizirano ob spremstvu lokalnih vodnikov. Program ogledov se lahko tudi spremeni oz. prerazporedi brez predhodne najave

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top