Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

VRTNARSKI DNEVI V FREISINGU  

ODHOD: 11. maj 2019 | 2 dni | avtobus | šifra: VD1241

V slikovitem, za Slovence zgodovinsko pomembnem bavarskem mestecu Breže (Freising) vsako leto v maju pripravijo pravi praznik za ljubitelje cvetja. Obiskovalci lahko razstavljene rastline, kvalitetne okraske, vrtnarske pripomočke in opremo tudi kupijo. Obiskali bomo tradicionalni, že 23. sejem, ki mu daje pečat krajinska arhitektka Anita Fischer, ki skrbno bdi nad kvaliteto izbranih razstavljavcev in predavateljev. 

1. dan: Odhod iz Maribora ob 4. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane in potovanje proti Gorenjski, skozi Karavanke in naprej po Koroški in Solnograški do Nemčije. Vožnja mimo Münchna do FREISINGA. Obisk vrtnarskega sejma »23. FREISINGER GARTENTAGE«, kjer razstavlja več kot 120 dobrih vrtnarij in ponudnikov vrtne opreme iz vse Evrope. Njihova bogata in kvalitetna ponudba, strokovnost in že kar pregovorna prijaznost privablja v Freising vedno več ljubiteljev cvetja in vrtov. Po prijetnih nakupih kratek ogled mestnega jedra. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja do instituta Weihenstephan. Voden ogled delovanja nemških centrov, ki preskušajo rastlinske vrste, primerne za lokalno podnebje in rastišče ter svetujejo uporabnikom. Obisk vzorčnih vrtov s trajnicami in z grmovnicami ter zelenjavne in sadne vrtove. Možnost za tipično bavarsko kosilo pri najstarejši pivovarni na svetu Weihenstephaner. Popoldne obisk zasebnega »mediteranskega« vrta v bavarskem hribovju. Zaradi barvno usklajenih zasaditev služi za kuliso številnim filmarjem in fotografom. Popoldanska vrnitev proti domu po isti poti in pozen prihod v Slovenijo.

 

CENA: 157 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             175 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, oglede po programu, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za vrtnarski sejem, institut Weihenstephan in privatni vrt pri Münchnu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 25 EUR.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima osebama)

OPOMBA: Za zaključene skupine z manj časa je možno organizirati tudi 1-dnevni program.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top