Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

BANJA LUKA, JAJCE IN RAMA (NP KOZARA, ETNO SELO LJUBAČKE DOLINE)

ODHOD: 1. maj 2019 | 2 dni | avtobus | BLJ828

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije. Vožnja mimo Zagreba, vzdolž naravnega parka Lonjsko polje. Prestop meje z BiH in vožnja na območje NARODNEGA PARKA KOZARA v osrčje istoimenske planine. Na MRAKOVICI si boste ogledali spominski kompleks s spomenikom padlim med NOB, delo kiparja Dušana Džamonje, in muzej. Čas bo za napitek v restavraciji in sprehod po neokrnjeni naravi. Opoldanski prihod v BANJA LUKO. Panoramska vožnja proti mestnemu jedru. Ogled mesta: Kastel, Banski dvori, Narodno gledališče, džamija Ferhadija, spomenik Safikadi, pravoslavna cerkev … Prosto za okrepčilo, manjši nakup, obisk tržnice ali sprehod po Gosposki ulici. Sledi obisk ETNO SELA LJUBAČKE DOLINE – muzeja na prostem. Muzej sestavlja okoli 30 avtentičnih objektov iz 19. in z začetka 20. stoletja, prenesenih iz okoliških vasi: hiše, hlevi, čobanska koliba, čebelnjaki, kovačija, trgovina … Nadaljevanje vožnje po slikoviti dolini reke Vrbas. Namestitev v hotelu v Jajcu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja v smeri Donji Vakuf, preko prelaza Makljen in Prozor v dolino reke Rame. Od leta 1968 velik del doline zaliva akumulacijsko jezero. Na polotočku sredi jezera se nahaja samostanski kompleks RAMA-ŠĆIT eno najpomembnejših verskih središč v severni Hercegovini. Ogled mogočne samostanske cerkve, etnografskega muzeja, umetniške galerije Ljubo Lučić, skulpture zadnja večerja … Povratek do JAJCA. Ogled slikovitega mesteca ob reki Plivi: Sahat kula, Medved kula, cerkev sv. Luke. Obisk Muzeja II. zasedanja Avnoja. Nazadnje še postanek ob slikovitem PLIVSKEM JEZERU. Vrnitev mimo Banja Luke in pozen prihod v Slovenijo. 

 

CENA: 135 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             153 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, cestnine pristojbine in parkirnine, lokalno vodenje (kjer je obvezno), vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za muzej na Mrakovici, vstopna taksa za narodni park Kozara, za Etno selo Ljubačke doline, samostan Rama-Šćit in Muzej II. zasedanja Avnoja.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 18 EUR (ob prijavi).

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama), tretja odrasla oseba v sobi 5%.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da
  Morebitne dodatne želje

top