Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

PORTUGALSKA

ODHOD: 30. april 2019 | 5 dni | letalo | šifra: POR011

Avtobusni transfer iz Maribora predvidoma kakšno uro pred polnočjo (29.04.) in pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane.

1. dan: Prestop v Italijo in vožnja mimo Benetk in Padove. Nadaljevanje vožnje po Italiji in jutranji prihod na letališče v Bergamu.  Ob 10.25 polet letala nizkocenovne družbe Ryanair proti Portugalski. Pristanek v Lizboni ob 12.20 po lokalnem času. Vkrcanje na portugalski avtobus in prva panoramska vožnja skozi portugalsko prestolnico: trg Comercio, trg Rossio, avenja Liberdade, trg Pombal, Estrella, parlament ... Vožnja do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in še obisk cerkve samostana San Jeronimos. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Sledi celodnevni ogled LIZBONE (ta dan uporaba javnega prevoza): katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama … Prosto za kosilo v centru mesta. Popoldan vožnja do postaje Oriente na vzhodni del mesta v četrt Park narodov (nekdanje prizorišče razstave Expo 98'). Sprehod skozi del mesta s tipično arhitekturo, možnost obiska znamenitega Oceanaria. Vrnitev v hotel. Zvečer po želji večerja v lokalu s petjem tipičnih portugalskih pesmi – “fado” in folkloro. Nočitev v hotelu.   

3. dan: Po zajtrku vožnja iz Lizbone proti zahodu in naprej na najbolj zahodni del Evrope – CABO DEL ROCA. Po postanku za ogled, nadaljevanje poti v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop na željo, če bo odprto). Vožnja proti severu in opoldanski postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Nadaljevanje poti v BATALHO za ogled znamenitega samostana. Še prihod v romarsko FATIMO za ogled osrednjega trga in cerkve. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Dopoldanski obisk mesta COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Popoldanski prihod v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Krožna panoramska vožnja skozi mesto in po aveniji Boavista, ki seže do atlantskega oceana. Vrnitev v staro mesto, čez znameniti most Luisa I. čez reko Douro in pokušnja “porta” v eni izmed tamkajšnih znanih kleti. Možnost vožnje z ladjico po reki Douro. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v mestu: katedrala, Torre dos Clerigos, obisk znamenite borze »Bolsa«. Prosto za kosilo v živahnem predelu Ribeira in še nekaj prostega časa za individualne oglede. Sledi popoldanski transfer na letališče v Portu. Ob 19.55 polet v Bologno s pristankom predvidoma ob 23.35 po lokalnem času. Sledi transfer nazaj v Ljubljano, Celje in Maribor. Predviden povratek domov v jutranjih urah (5. maja).

 

 

CENA: 699 EUR pri najmanj 35 potnikih 

             765 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske polete z letalsko družbo Ryanair na relaciji Bergamo–Lizbona in Porto–Bologna, vse letališke in varnostne takse, 1 kos prtljage za oddajo v dimenzijah 55 x 40 x 20 cm do teže 10 kg  + še 1 manjši kos ročne prtljage ( 40 x 20 x 25 cm), 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 večerji po programu, vse prevoze na Portugalskem s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, avtobusni transfer iz Slovenije do letališča Bergamo in nazaj iz Bologne do Maribora, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: grad Sao Jorge, stolp belem, Batalha, Bolsa, pokušina porta.  

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 100 EUR,
- za obisk lokala s tipično portugalsko poulično pesmijo »fado« in portugalsko folkloro (prevoz, program, večerja, pijača) = cca. 50 EUR pri min. 20 udeležencih (vodniku na poti).

Program se lahko še prerazporedi po dnevih.

 INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top