Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

MADRID, TOLEDO in ANDALUZIJA     

ODHOD: 25. april 2020 | 7 dni | letalo | šifra: MTA168

1. dan: Zbor potnikov na letališču Gradec ob 8.00 (ali proti doplačilu organiziran prevoz iz Ljubljane, Celja, Slovenske Bistrice in Maribora). Polet letala na relaciji Gradec-Frankfurt–Madrid ob 10.10. Pristanek na letališču Barajas v Madridu predvidoma ob 15.40. Sledi transfer v mesto in panoramski avtobusni ogled MADRIDA: arena za bikoborbe, stadion Santiago Bernabeu, avenija Castellana, trg Cibeles, Plaza Espana, Plaza de Oriente. Nato sprehod skozi mestni park El Retiro, postanek pri kraljevski palači in pri operi, sprehod do trga Major in do središča mesta na Puerto del Sol. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Madridu ali nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta. Popoldan vožnja do TOLEDA, enega najlepših in najbolj opevanih starih španskih kraljevskih mest: ogled cerkve S. Tome z znamenito sliko slikarja El Greca, obisk katedrale. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Sledi odhod proti jugu. Vožnja preko slikovite pokrajine Castilla-La Mancha, ki jo je v svojih delih opisoval pisatelj Cervantes. Potovanje v ANDALUZIJO in prihod CORDOBO, kjer sledi ogled slovite mošeje Mesquite. Po ogledu vožnja proti Sevilli, nastanitev v mestu ali okolici.  Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja v center SEVILLE, prestolnice Andaluzije in ogled najpomembnejših znamenitosti: španski trg, univerza, Torre del Oro, Plaza de Toros. Nato obisk katedrale La Giralda in notranji ogled palače Alcazar ... Popoldan prosto za sprehod po četrti Santa Cruz in nakupe v živahnem središču mesta. Nočitev v hotelu. Možnost obiska predstave flamenca.

5. dan: Zajtrk. Vožnja do obmorskega mesta CADIZ, ki velja za najstarejše na Iberskem polotoku. Krajši postanek. Potovanje nadaljujemo po skrajnem južnem delu Andaluzije do GIBRALTARJA. Postanek v tej britanski koloniji za ogled mesta (možnost vzpona z gondolo ali kombiji na »skalo«). Nastanitev v bližini, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku vožnja ob obali Costa del Sol ter nato v notranjost do mesta RONDA, ki velja za eno najbolj avtentičnih in zato tudi najlepših z zanimivo lego visoko na robovih kanjona reke Guadalevin. Sprehod skozi staro jedro, preko tipičnega mostu do arene za bikoborbe, ki sodi med najstarejše v Španiji (notranji ogled po želji, če bo možno). Nadaljevanje poti mimo Antequerre v GRANADO, nekdaj zadnjo arabsko trdnjavo na evropskih tleh. Popoldanski prihod in ogled kompleksa slovite palače Alhambra, mojstrovine mavrske umetnosti. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Avtobusni transfer do letališča v Malagi. Polet ob 13.00 na relaciji Malaga–Frankfurt–Gradec. Pristanek v Gradcu ob 18.05. Po želji še organiziran prevoz do Maribora, Slovenske Bistrice, Celja in Ljubljane.

 

CENA: 995 EUR pri najmanj 40 potnikih

            1.090 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 5 x večerja po programu, letalski prevoz na relaciji Gradec–Frankfurt-Madrid in Malaga–Frankfurt–Gradec, letališke takse, prevoz v Španiji na celotni navedeni trasi s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: cerkev S. Tome in katedrala v Toledu, Mesquita v Cordobi, katedrala in palača Alcazar v Sevilli, osnovni vstop v kompleks Alhambra v Granadi brez palače Nasrid (vseh vstopnin skupaj cca. 65 EUR).

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 150 EUR, za povratni transfer iz Ljubljane, Celja, Slovenske Bistrice in Maribora do letališča Gradec = 35 EUR, za predstavo flamenca in dodatne muzeje po želji in dogovoru.  

OPOMBE: Ogledi se lahko izvedejo tudi v drugačnem zaporedju. Za ogled soban palače Nasrid (v kompleksu Alhambre) je na voljo omejeno št. vstopnic, ki jih je zelo težko dobiti, zato tega ogleda ne garantiramo. 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top