Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

SICILIJA

ODHOD: 29. april 2019 | 4 dni | letalo | šifra: SIC870

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora v nočnih urah, pobiranje potnikov v Celju in Ljubljani in transfer na letališče Marco Polo v Benetkah. Ob 06.15 direkten polet proti Siciliji z nizko cenovno družbo Easy Jet. Pristanek v Catanii ob 08:00 uri, vkrcanje na avtobus in krajši krožni ogled CATANIE s postankom na zanimivi tržnici. Nato vožnja do SIRACUSE. Ogled arheološkega najdišča z grškim gledališčem, rimskim amfiteatrom, Dionizijevim ušesom ... Povratek ob vzhodni obali in nastanitev v hotelu nekje v okolici Taormine. Večerja in nočitev.  

2. dan: Po zajtrku najprej vzpon na vulkan ETNA do višine okrog 1900 m (po želji vožnja z gondolo in terenskimi vozili proti vrhu, z doplačilom, če bo možno). Popoldanski povratek na obalo in vzpon do stare TAORMINE, gotovo enega najlepših krajev na Siciliji. Sprehod skozi staro jedro, vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja preko notranjosti mimo mest Enna in Caltanissetta. Prihod v AGRIGENTO in ogled znamenite DOLINE TEMPLJEV. Po ogledu sledi vožnja proti severni obali v turistični in letoviški CEFALU. Ogled nekdanjega srednjeveškega jedra: normanska katedrala, srednjeveška pralnica … Nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja v PALERMO. Ogled mesta: katedrala, Normanska palača (zunanji ogled), mestno jedro. Še vzpon v bližnji MONREALE za ogled izjemne normanske katedrale. Transfer na letališče in ob 18.10 polet z nizkocenovno družbo Ryanair proti Benetkam, s pristankom ob 19.50. Sledi organiziran avtobusni transfer v Slovenijo do Maribora. Prihod v poznih nočnih urah.

 

CENA: 545 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             595 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na relaciji Benetke–Catania in Palermo–Benetke z nizkocenovno letalsko družbo, vključen 1 kos ročne prtljage dimenzij 55x40x20 cm do maksimalno 10 kg, 3 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in oglede po programu, avtobusni transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: arheološko najdišče v Siracusi, dolina Templjev v Agrigentu, za Monreale.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 70 EUR.

OPOMBA: Vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top