Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

SEVERNA MAKEDONIJA IN ALBANIJA

Odhod: 29. april 2020 | 5 dni | letalo | šifra: AIM971

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 8.00. Polet letala ob 10.05 preko Beograda in pristanek v SKOPJU ob 14.35. Ogled glavnih znamenitosti makedonske prestolnice: orientalski del iz 16. in 17. stoletja, skopska čaršija, Kuršumli han, Daut-pašin hamam – javno kopališče iz 16. stoletja, begova džamija, kamniti most čez Vardar, pravoslavna cerkev sv. Spasa, trdnjava Kale. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja na relaciji Tetovo-Gostivar in mimo  jezera Mavrovo. Prihod v OHRID (Unesco). Peš skozi staro mestno jedro z značilno arhitekturo do cerkve sv. Zofije, rimskega amfiteatra, Samoilove utrdbe … Prosti čas na ohridski čaršiji, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja ob OHRIDSKEM JEZERU preko Struge, prečkanje meje z Albanijo in vožnja preko mesta Elbasan. Prihod v BERAT, mesto tisočerih oken, ki velja za eno najstarejših in tudi najlepših. Ogled gradu in cerkve sv. Onufrija, ki je znana po ikonah. Še vožnja do TIRANE. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in krajši ogled glavnega mesta: Skenderbegov trg, urni stolp, opera, nacionalna knjižnica, Ethem Begova mošeja. Vožnja do stare albanske prestolnice KRUJE. Ogled Skenderbegove trdnjave in muzeja. Nadaljevanje do obmorskega mesta in letovišča DRAČ in obisk glavnih znamenitosti starega jedra: amfiteater, obzidje, mošeja ... Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Še obisk nacionalnega muzeja, nato prosto za zadnje nakupe. Prevoz do letališča. Polet letala ob 15.05 preko Beograda in pristanek na letališču Ljubljana 21.40. Zaključek potovanja.

 

CENA: 635 EUR pri najmanj 35 potnikih

            695 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet Ljubljana–Beograd-Skopje, Tirana–Beograd-Ljubljana, vse letališke pristojbine, 4 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom po Sev. Makedoniji in Albaniji, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine po programu

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 80 EUR, za transfer iz Maribora do letališča Ljubljana in nazaj = 35 EUR.

Vrstni red ogledov se lahko tudi spremeni.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top