Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

ALBANIJA in MAKEDONIJA

Odhod: 28. april 2019 | 5 dni | letalo | šifra: AIM971

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 10.10. Polet letala družbe Adria ob 12.10 in pristanek v TIRANI ob 13.25. Po ureditvi carinskih formalnosti krožni ogled mesta: Skenderbegov trg, urni stolp, opera, nacionalna knjižnica, Ethem Begova mošeja. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev. 

2. dan: Po zajtrku obisk nacionalnega muzeja. Nato vožnja do stare albanske prestolnice KRUJE. Ogled Skenderbegove trdnjave in muzeja. Nadaljevanje do obmorskega mesta DRAČ, ki postaja letoviško središče in obisk glavnih znamenitosti starega jedra: amfiteater, obzidje, arheološki muzej. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk in pot v BERAT, mesto tisočerih oken, ki velja za eno najstarejših in tudi najlepših. Ogled gradu in cerkve sv. Onufrija, ki je znana po ikonah. Sledi potovanje preko mesta Elbasan proti Makedoniji. Pozen popoldanski prestop meje in vožnja ob OHRIDSKEM JEZERU preko Struge do OHRIDA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku ogled mesta, ki je pod zaščito Unesca. Peš skozi staro mestno jedro z značilno arhitekturo do cerkve sv. Zofije, rimskega amfiteatra, Samoilove utrdbe … Nekaj prostega časa na ohridski čaršiji, opoldanski odhod proti jezeru Mavrovo. Vožnja na relaciji Gostivar–Tetovo in večerni prihod v SKOPJE. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk in ogled glavnih znamenitosti makedonske prestolnice: orientalski del iz 16. in 17. stoletja, skopska čaršija, Kuršumli han, Daut-pašin hamam – javno kopališče iz 16. stoletja, begova džamija, kamniti most čez Vardar, pravoslavna cerkev sv. Spasa, trdnjava Kale. Še nekaj prostega  časa za zadnje nakupe na bazarju skopske čaršije, nato prevoz do letališča. Polet letala ob 14.55 in pristanek na ljubljanskem letališču ob 16.20. Zaključek potovanja.

 

CENA: 599 EUR pri najmanj 35 potnikih 

             655 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet Ljubljana–Tirana, Skopje–Ljubljana, vse letališke pristojbine, 4 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom po Albaniji in Makedoniji, slov. vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNI DOPLAČILI:
- za sobo 1/1 = 80 EUR,
- za transfer iz Maribora do letališča Ljubljana in nazaj = 35 EUR.

Vrstni red ogledov se lahko tudi spremeni.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top