Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

MAROKO

ODHOD: 28. april 2019 | 8 dni | letalo | šifra: MAR464

DOPOLNJEN PROGRAM:

1. dan: Odhod avtobusa zgodaj zjutraj iz Maribora in pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane. Transfer na letališče Benetke. Ob 10.55 direktni polet letala v Casablanco, pristanek ob 13.20 po lokalnem času. Takojšen popoldanski ogled CASABLANCE: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja-notranji ogled, trg Mohameda V. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Dopoldanski odhod avtobusa preko Settata v MARRAKESH, eno najlepših maroških mest. Ogledi znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

3. dan: Zajtrk. Dopoldansko nadaljevanje ogledov, nato odhod iz Marrakesha proti Visokemu Atlasu in čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Na poti postanek pri eni najstarejših kasb v Maroku. Prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

4. dan: Zajtrk, nato vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v hotelu v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Nadaljevanje poti preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek. Pot bo vodila čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE, nato pa proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

6. dan: Po zajtrku sledi ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, Avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. V popoldanskih urah še nekaj prostega časa za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.  

7. dan: Zajtrk in vožnja v bližnje mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab el Mansour in mavzoleja Moulay Ismail. Nadaljevanje v glavno mesto RABAT in ogled Kraljeve palače, mavzoleja Mohameda V., Hasanov stolp. Večerja in krajša nočitev v hotelu v Rabatu ali okolici.

8. dan: Zgodnje vstajanje in še nočni transfer na letališče v Casablanci. Polet ob 05.00 s pristankom na letališču Benetke ob 10.05. Še organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora, kamor bo prihod enkrat v popoldanskih urah.

 

CENA: 870 EUR pri najmanj 35 potnikih 

             940 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 7 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelih****(zadnja nočitev brez zajtrka), lokalnega vodnika, prevoz s turističnim avtobusom v Maroku, letalski polet Benetke–Casablanca, Casablanca-Benetke z nizkocenovno letalsko družbo (vključene vse letališče takse, 1 kos velike prtljage in 1 kos ročne prtljage), avtobusni prevoz iz Maribora do letališča v Benetkah in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu (vključno s Hasanovo mošejo v Casablanci).

MOŽNI DOPLAČILI: za sobo 1/1 = 130 EUR, za pričakovane napitnine = cca. 40 EUR na poti.

OPOMBE: Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista. Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo oz. se lahko program izvede tudi v obratnem vrstnem redu.

Vstop v večino sakralnih objektov (mošej) v Maroku za nemuslimane ni dovoljen.

 

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top