Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

KALIFORNIJA in LAS VEGAS (GRAND CANYON)        

ODHOD: 28. avgust 2020 | 9 dni | letalo | šifra: KA1020

1. dan: Transfer potnikov iz Ljubljane, Celja in Maribora na eno bližnjih letališč. Polet preko enega od evropskih  letališč proti Združenim državam Amerike. Obroki na letalu. Pristanek v SAN FRANCISCU. Po mejnih formalnostih vožnja v mestu ter ogledi: most GOLDEN GATE, mestni park Golden Gate, mestno jedro z mestno hišo, sodiščem, gledališčem, kitajska četrt, moderna poslovna četrt s transameriško piramido in sprehod ob obali po znanem turističnem pomolu Fisherman's Wharf. Nočitev v hotelu.

2. dan: Po zajtrku možnost izleta na bližnji otok ALCATRAZ oz. prosto za samostojne oglede (možnost obiska katerega izmed muzejev) ter čas za nakupe in oglede v mestnem jedru. Ob lepem vremenu še vzpon na katero izmed razglednih točk (Twin Peaks ali pd.) v mestu. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Vožnja proti goram Sierre Nevade v nacionalni park SEQUOIA, znan po mogočnih drevesih. Vstop v park in obisk informacijskega centra. Krožna vožnja po cesti Generals Highway in ogled največjih dreves na svetu. Postanek pri drevesu General Sherman (83,80 m). Nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku vstop v nacionalni park DEATH VALLEY (Dolina smrti). Postanek pri peščeni sipini in obisk centra za obiskovalce Furnace Creek. Nadaljevanje vzdolž slane planote in vožnja do najnižje točke (Badwater), ki leži 82 m pod morsko gladino. Odhod iz parka, prehod v Nevado in vožnja proti LAS VEGASU. Panoramska vožnja po Stripu, glavnem bulevarju z razkošnimi igralniškimi hoteli.  Nočitev.

5. dan: Zajtrk. Prost dan v Las Vegasu oz. ob doplačilu celodnevni izlet v NP GRAND CANYON, eno od 10 naravnih čudes sveta. Izlet vključuje avtobusni prevoz, postanek ob znamenitem jezu Hoover Dam, vstopnino v indijanski rezervat Hualapai, vožnjo s panoramskimi postanki z lokalnim avtobusom do kanjona. Možnost sprehoda po znamenitem Skywalku. Večerna vrnitev v Las Vegas in nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku prost dopoldan v Las Vegasu, nato prestop nazaj v Kalifornijo in vožnja preko puščave Mojave. Postanek za ogled »mesta duhov« CALICO, nekdanje rudarske naselbine, ki je muzej »divjega zahoda«. Zvečer prihod v Los Angeles. Nočitev v hotelu.

7. dan: Zajtrk. Nato celodnevni ogled znamenitosti LOS ANGELESA Vožnja v središče mesta: mestna hiša, sodišče, opera, koncertna dvorana Walta Disneya, znameniti Pueblo in Olvera street … Popoldanska panoramska vožnja skozi četrt BEVERLY HILLS, nato v predel HOLLYWOOD do ulice Hollywood Boulevard. Sprehod po znameniti Promenadi slavnih (»Walk of Fame«) in občudovanje zvezd znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe. Možnost obiska zabaviščnega parka Universal Studios, po dogovoru. Nočitev v hotelu.

8. dan: Po zajtrku še vožnja v letoviški predel SANTA MONICA. Sprehod po osrednji ulici in nekaj prostega časa ob obali na znamenitem pomolu. Nato transfer na letališče ter nočni polet proti Evropi.

9. dan: Pristanek na vmesnem letališču ter nato še nadaljevalni polet na eno bližnjih letališč. Sledi organiziran prevoz v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.   

 

CENA: 2.390 EUR pri najmanj 12 potnikih

            2.690 EUR pri najmanj 7 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet iz enega izmed bližnjih letališč (z vmesnim prestopanjem), vse letališke takse, vse transferje in prevoze z najetim kombijem po Kaliforniji in Nevadi kot v programu, vse oglede po programu, 7 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 v hotelih ali motelih***, povratni transfer iz Maribora do odhodnega letališča (v kolikor bodo to Benetke ali Dunaj), strošek registracije/avtorizacije vstopa v ZDA (ESTA), odličnega slovenskega vodnika, celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: za »mesto duhov« Calico, za nac. park Death Valley in Sequoia.


MOŽNA DOPLAČILA:

- za sobo 1/1 = 350 EUR,
- za ogled filmskih studiev Universal v Los Angelesu = od 100 USD,
- za celodnevni izlet iz Las Vegasa v Grand Canyon = 120 EUR/osebo ob plačilu vnaprej v agenciji oz. 150 USD na licu mesta (vključen prevoz, postanek pri jezu Hoover Dam, vstopnino v indijanski rezervat in prevoz z lokalnim avtobusom za dostop do kanjona, slov. vodenje),
- za sprehod po Skywalku cca. 35 USD,
- za izlet z ladjo na otok Alcatraz = 50 EUR (obvezna rezervacija ob prijavi v agenciji).


MOŽNI POPUSTI:
pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC = 70 EUR/osebo, pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = 100 EUR/osebo.


OPOMBE:
- Večina sob v hotelih v ZDA ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata.
- V ZDA zajtrk ne sodi nujno k uslugam hotela. Zajtrki bodo prilagojeni možnostim. Če hotel ne nudi zajtrka, bo ta organiziran v bližini. Vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Vsi poleti v času tiska kataloga še niso bili potrjeni, zato je možna sprememba odhodnega letališča ter zamik datuma +/- 2 dni. Glede na to je možen tudi obratni vrstni red ogledov.
- V primeru, da bi bilo odhodno letališče Ljubljana, Zagreb, Trst ali Gradec, transfer do letališča ni vključen (doplačilo = 35 EUR/osebo).


POMEMBNO:
Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top