Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

BISERI MORAVSKE

ODHOD: 27. april 2019 | 2 dni | avtobus | šifra: BM1190

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob polnoči. Pobiranje potnikov v Celju in Mariboru. Potovanje preko Avstrije, mimo Dunaja proti češki meji. Jutranji prihod na Moravsko. Vožnja mimo Brna do OLOMOUCA, ki je prava zakladnica kulturnih in zgodovinskih spomenikov. Ogled najpomembnejših: romanska Premyslova palača, filharmonija, terezijanska zbornica, katedrala sv. Venčeslava, baročni vodnjaki … Krajši prosti čas za samostojne oglede. Vožnja v zgodovinski KROMERIŽ (Unesco) in ogled obnovljenega središča mesta z baročno rezidenco, nato obisk cvetličnega vrta, urejenega v italijanskem stilu. Še do bližnjega kraja SLAVKOV U BRNO z nemškim imenom Austerlitz. Ogled spomenika na bojnem polju iz znamenite Napoleonove bitke znane kot bitke treh cesarjev pri Austerlitzu. Namestitev v Brnu ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku ogled znamenitosti glavnega mesta Moravske – BRNA: zelenjavna tržnica s Parnasovskim vodnjakom, kapucinska cerkvena grobnica, Trg svobode … Sprehod skozi zgodovinsko jedro z osrednjim trgom in neogotsko katedralo sv. Petra in Pavla, do stare in nove mestne hiše … Možnost vzpona na grad Špilberg, ki velja za zaščitni znak mesta … Obisk vile Tugendhat, ki je ikona moderne arhitekture. Ogled zunanjosti in vrtov. Slovo od Brna. Vožnja v LEDNICE. Ogled gradu Liechtenstein (Unesco), ki očara z izjemno bogato opremljeno notranjostjo z rezbarijami. Zanimiv je tudi krajinski park ob dvorcu. V parku se nahaja zelena hiša, »minaret«, jahalna dvorana … Bližnje VALTICE so z Lednicami povezane z dolgo “lipovo avenijo” in skupaj tvorita zaokroženo celoto kulturne krajine. V središču Valtic se nahaja izjemna baročna rezidenca knezov Liechtenstein, mogočna župnijska cerkev, Dianin tempelj, Belvedere ... Sledi večerna vrnitev v Slovenijo preko Avstrije.

 

CENA: 133 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             149 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za vrtove v Kromerižu, vrtove Ville Tugendhat in grad Liechtenstein v Lednicah.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 15 EUR, za muzej v Brnu = cca 150 CZK in še številne možnosti.  

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (v sobi z dvema odraslima osebama), -5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top