Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

ZDA in TORONTO    

WASHINGTON, NIAGARSKI SLAPOVI, NEW YORK     

ODHOD: 25. april 2020 | 9 dni | letalo | šifra: ZDT211

1. dan: Zbor potnikov na letališču Trst (možnost organiziranega prevoza). Ob 10.55 polet letala družbe Lufthansa preko Frankfurta v ZDA. Obrok na letalu. Pristanek na letališču Newark pri  New Yorku ob 15.50. Po opravljenih  formalnostih vožnja v Washington. Kasnejša namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.    

3. dan: Po zajtrku takojšen odhod iz Washingtona v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje vožnje in poznopopoldanski prihod v zvezno državo New York do mesta CORNING. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in po prečkanju meje še s kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico pod slapove. Sledi nastanitev, predvidoma na kanadski strani.

5. dan: Zajtrk. Vožnja ob Ontarijskem jezeru do največjega kanadskega mesta TORONTO. Po prihodu v mesto panoramska vožnja in ogledi: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero. Vožnja iz Toronta ob Ontarijskem jezeru nazaj do hotela. Nočitev.

6. dan: Po zajtrku prestop nazaj v ZDA in vožnja preko zvezne države New York na relaciji Buffallo-Binghamton-Scranton z vmesnimi postanki. Proti večeru prihod v NEW YORK. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled (vožnja ta dan z javnim prevozom) znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode ... Po želji obisk nebotičnika Empire State Building oz. stolpa »Tower of Freedom«. Možnost vožnje z ladjico po reki Hudson ... Nočitev v hotelu.  

8. dan: Zajtrk. Prost dan za samostojno odkrivanje mesta, dodatne oglede, obisk muzejev, nakupe … Večerni transfer na letališče in nočni polet ob 20.45 proti Evropi. Obrok na letalu.

9. dan: Pristanek v Münchnu ob 10.20 in takojšen nadaljevalni polet s pristankom v Trstu ob 12.45. Po želji še organiziran transfer do Ljubljane, Celja in Maribora.


 CENA: 1.890 EUR pri najmanj 35 potnikih

            1.990 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, letalski prevoz na linijah Trst-New York–Trst, vse avtobusne prevoze in transferje v ZDA in Kanadi po programu, stroške avtorizacije za vstop v ZDA, odlično slovensko vodenje, organizacijo.

MOŽEN POPUST: za 3. oz. 4. osebo v isti sobi = 150 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku = predvidoma cca. 100 USD (vodniku na poti),
- za sobo 1/1 = 390 EUR za 7 nočitev,
- za pričakovane napitnine za ameriškega voznika avtobusa = cca 20 EUR/osebo
- za povratni transfer iz Maribora do letališča Trst = 35 EUR/osebo.

OPOMBE: Zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Ponekod je lahko vključen enostaven kontinentalni zajtrk (mufin in kava), drugod bomo zajtrk morda organizirali izven hotela.

Sobe v ameriških hotelih imajo do dve široki postelji (primerno za 3 ali 4 osebe, ki se med sabo poznajo). Dodatnih postelj v sobi ni.

Ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista.

POMEMBNO: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrašem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.
 

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top