Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

 

VIETNAM IN KAMBODŽA

ODHODI: 16. februar 2019 | 14 dni | letalo | šifra: VIK636

1. dan: Organiziran transfer do bližnjega letališča. Polet preko enega od vmesnih letališč proti Vietnamu. Obroki na letalu, nočni let.

2. dan: Pristanek letala na letališču Hanoi. Po opravljenih formalnostih transfer do prestolnice HANOI. Osvežitev in poldnevni ogled skoraj 4-milijonske vietnamske prestolnice: stari predel z ozkimi ulicami z opaznimi sledovi francoskega kolonialnega časa: pagoda Enega Stebra, predsedniška palača, Tran Quoc pagoda ...  Še vožnja do jezera Hoan Kiem in do stare četrti. Večerni ogled vodne lutkovne igre. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku takojšnja vožnja proti znamenitemu zalivu HA LONG BAY. Ha Long je zaliv Južnokitajskega morja s slikovito kraško pokrajino, ki jo je zalilo morje, tako da je spremenjena v več kot 3000 otočkov na površini ok. 1500 km2. Opoldansko vkrcanje na posebno ladjo-džunko, križarjenja po zalivu med številnimi otočki in ogled jame Sung Sot ali jame Thien Canh Son. Kosilo in večerja na ladji. Nočitev v dvoposteljnih kabinah na džunki.  

4. dan: Zajtrk na ladji in nadaljevanje ogledov na tem območju. Po kosilu sledi izkrcanje in vožnja nazaj proti Hanoiu. Nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Avtobusni transfer na hanojsko letališče Noi Bai. Polet na jug proti mestu HUE, nekdanji cesarski prestolnici, ki leži blizu ustja Dišavne reke (Huong) v srednjem delu države. Po pristanku sledi ogled mogočnega svetišča pagode Thien Mu, nato obisk cesarske trdnjave Dai Noi, obdane s trojnim obzidjem in zgrajene po zgledu Prepovedanega mesta v Pekingu. Večerja in nočitev v hotelu. 

6. dan: Zajtrk. Obisk grobnic Tu Duc in Ming Mang. Sledi vožnja južno čez 500 m visoki prelaz Hai Van, odkoder je čudovit razgled na pet Marmornatih gora in kjer je klimatska ločnica med severnim subtropskim in južnim tropskim Vietnamom. Ogled muzeja Cham in popoldanski prihod v mestu HOI AN. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

7. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov starega pristaniškega mesta: živahna tržnica, japonski most s streho, številne pagode in kitajski templji … Mesto je na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Transfer na letališče in polet proti nekdanjemu glavnemu mestu HO CHI MINH. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Vožnja iz Saigona (tako se je mesto imenovalo pred letom 1975) do spomenika moderne vietnamske zgodovine - CU CHI. Sistem podzemnih rovov je dolg 250 km in je nastal v času bojev proti ameriški vojski. Uporabljali so ga za hitre in neopazne premike gverilcev. Vrnitev v Ho Chi Minh in ogled mesta ob desnem bregu reke Saigon: jedro s francosko kolonialno arhitekturo, mestna hiša, Muzej revolucije v nekdanji palači guvernerja Kočinčine, kitajska četrt Cholon s številnimi svetišči, tržnica Ben Thanh. Večerja in nočitev. 

9. dan: Po zajtrku celodnevni izlet v DELTO REKE MEKONG v provinco BEN TRE. Vožnja s čolnom po enem izmed rokavov Mekonga, vzdolž reke Ham Luong in občudovanje bogate vegetacije. Obisk domačinov, ki se ukvarjajo z domačimi obrtmi, spoznavanje njihovega avtentičnega načina življenja ... Vključena tudi vožnja z motoriziranimi »rikšami« v bližnji gozd.  Kosilo v restavraciji... Vrnitev v Ho Chi Minh, večerja in Nočitev.

10. dan: Zajtrk in takojšen odhod iz Ho Chi Minha z avtobusom. Vožnja proti meji, urejanje carinskih formalnosti in prestop v KAMBODŽO. Opoldanski prihod v prestolnico države PHNOM PENH. Ogled glavnih znamenitosti mesta: srebrna pagoda, nacionalni muzej kmerske umetnosti, Toul Sleng muzej, hrib Watt Phnom, mestna tržnica …Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. dan: Zajtrk. Vožnja z avtobusom preko zanimive pokrajine in spoznavanje načina življenja tamkajšnjega prebivalstva na deželi. Vožnja preko Kamponga in popoldanski prihod v SIEM REAP. Nastanitev in krajši počitek … Začetek raziskovanja območja templjev zgrajenih med 9. in 14. stoletjem. Templji, kot odraz veličastne civilizacije, so bili preko 500 let preraščeni z džunglo. Zvečer opazovanje sončnega zahoda vzpon peš (ali s sloni za doplačilo) na vrh hriba do ruševin templja Phnom Bakheng. Večerja in nočitev v hotelu.

12. dan: Po zajtrku najprej vožnja do južnega vhoda v kompleks Angkor Thom, obzidano kraljevo mesto iz 12. stoletja. Nato obisk glavnega tempeljskega kompleksa ANGKOR WAT, ki se uvršča med sedem čudes sveta. Ogled rezbarske šole in obisk lokalne tržnice. Večerja in nočitev v hotelu.

13. dan: Zajtrk in nadaljevanje ogledov v dopoldanskem času. Sledi  transfer na letališče v Siem Rep in letalski polet predvidoma proti Bangkoku. Prestop na  drugo letalo in nadaljevalni polet proti Evropi.

14. dan: Polet preko enega vmesnega letališča na bližnje letališče.

 

CENA: 2.890 EUR pri najmanj 15 potnikih 

             3.090 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz bližnjega letališča z vmesnim prestopom proti Hanoiju in nazaj iz Siem Reapa z vmesnim prestopom do bližnjega letališča, 2 notranja poleta  po programu, vse letališke takse, 9 x nočitev z zajtrki v hotelih 4**** v sobah 1/2 TWC, 1 x nočitev z zajtrkom na džunki-tipični ladji v 1/2 kabinah TWC v zalivu Halong, vse obroke po programu (kosila ali večerje), vse prevoze in transferje z avtobusi in ladjami po Vietnamu in Kambodži, ogled vodne lutkovne igre in folklorne predstave, lokalnega vodnika, strošek vizuma Kambodžo, prevoz iz Slovenije do odhodnega letališča (če bo polet iz Benetk, Dunaja ali pd.), slovensko spremstvo in vodenje, celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

OBVEZNO DOPLAČILO: za vstopni vizum v Vietnam (cca 25 USD) na vstopu v državo.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 360 EUR, za pričakovane napitnine (cca. 50 USD, plačilo vodniku na poti).

CEPLJENJE: Cepljenje za potovanje ni obvezno. Priporočamo pa cepljenje proti rumeni mrzlici in jemanje tablet proti malariji. Informacije dobite na Inštitutu za varovanje zdravja Republike Slovenije. 

OPOMBE: Program se lahko še malenkost spremeni oz. prerazporedi, saj vse letalske povezave niso bile znane v času objave programa. Datum odhoda se lahko še spremeni za dan ali dva. V vsakem primeru pa se vsebinsko jedro ne bo spreminjalo.

V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 35 EUR za povratni transfer).

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top