Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

FLORIDA in križarjenje po BAHAMIH   

ODHODI: 17. februar, 28. april, 27. oktober 2019 | 11 dni | letalo, ladja | šifra: FLO890

1. dan: V zgodnjih jutranjih urah transfer potnikov iz Ljubljane, Celja in Maribora na eno bližnjih letališč. Polet letala proti Miamiju in večerni pristanek na FLORIDI. Po ureditvi formalnosti še prevoz do hotela v MIAMIJU ali okolici. Nastanitev in nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje ob vzhodni obali Floride do pristanišča PORT CANAVERAL, kjer v opoldanskem času sledi vkrcanje na ladjo ENCHANTMENT OF THE SEAS. Nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah (polni penzion) za 4-dnevno križarjenje na Bahame. Plovba proti Bahamom. Nočitev na ladji. 

3. dan: Dan na ladji, plovba  po morju. Čas za počitek in različne aktivnosti na ladji. Plovba proti Bahamom, nočitev na ladji.

4. dan: Pristanek ladje v mestu NASSAU, prestolnici Bahamov, ki je bil v zgodovini dolgo center karibskih piratov, od leta 1740 pa je priljubljena turistična destinacija. Na otoku so leta 1996 snemali znamenitega Flipperja. Možnost peš ogleda mesta z obiskom destilerije ruma, obiska vodnega parka Atlantis, itd. Nočitev na ladji. 

5. dan: Jutranje zasidranje ladje ob otoku COCO CAY na območju BAHAMOV s čudovitimi peščenimi plažami. Možnost različnih izletov ali aktivnosti oz. počitka na ladji. Nočitev na ladji in plovba nazaj proti Floridi.

6. dan: Zajtrk na ladji. Jutranji pristanek nazaj v pristaniču Port Canaveral in izkrcanje. Krajša vožnja do vesoljskega izstrelišča CAPE CANAVERAL ob Atlantskem oceanu. Ogled Kennedyjevega vesoljskega centra z lansirnimi ploščadmi in razstavljenimi vesoljskimi plovili. Popoldansko nadaljevanje v ORLANDO, svetovno središče zabaviščnih parkov, primerno tudi za družine z otroki. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

7. dan: Zajtrk. Prost dan. Možnost obiska katerega izmed zabaviščnih parkov v mestu (Universal Studios, Disneyland, Sea World; doplačilo) ali zgolj čas za oglede mesta in nakupe. Nočitev v hotelu.

8. dan: Zajtrk. Odhod proti zahodni obali skozi območje s prostranimi limonovimi nasadi WINTER HAVEN, v FORT MYERS, zimsko rezidenco Thomasa Edisona. Po želji obisk Edisonovega muzeja in botaničnega vrta. Nadaljevanje vožnje mimo mondenih letoviških naselij v obmorsko mestece NAPLES, ki je tudi znano letovišče. Krajši postanek. Večerni prihod v bližino Miami-ja nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu. 

9. dan: Zajtrk in vožnja na KEY WEST – slikovite tropske otoke čisto na jugu Floride, ki so povezani s kopnim. Odlikuje jih bujna vegetacija, bele peščene plaže, zanimiva arhitektura ... Vožnja med številnimi otočki, prečkanje 42 mostov in ustavljanje na zanimivejših mestih. Prihod do najjužnejše točke celinske ZDA in Floride – do otočka KEY WEST, imenovanem tudi “okus Karibov”, ker so se tam včasih zadržavali pirati. Obisk trgovinic in lokalov, ter pomola, ki je vsak večer poln občudovalcev sončnega zahoda. Tu je nekaj časa živel Ernest Hemingway. Vrnitev nazaj po isti poti proti Miamiju. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu. 

10. dan: Zajtrk. Takojšnja vožnja do narodnega parka EVERGLADES, največje subtropske divjine v ZDA. Obisk močvirij in mokrišč, domovanj krokodilov, kač, želv in več kot 300 vrst ptic. Popoldanski prihod nazaj v MIAMI (krajši ogled) nato transfer do letališča Miami in predvidoma kasnejši popoldanski oz. večerni polet proti Evropi.

11. dan: Predvidoma dopoldanski pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevalni polet proti enemu bližnjih letališč. Sledi še organiziran prevoz v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane.

 

CENA: 2.440 EUR pri najmanj 10 potnikih 

             2.540 EUR pri najmanj 7 potnikih

CENA VKLJUČUJE: polet iz enega bližnjih letališč v Miami in nazaj (lahko direkten polet ali z enim vmesnim prestopanjem), letališke pristojbine v višini cca. 395 EUR, transfer iz Slovenije do odhodnega letališča, vse prevoze po ZDA v najetih kombijih, 5 x nočitev v hotelih turistične kategorije, 5 x zajtrk in 2 x večerja na celini, križarjenje po programu (4 x nočitev v notranji kabini 1/2, pristaniške takse, razširjeni polni penzion na križarjenju, kapitanovo večerjo, predstave in animacijo, športne aktivnosti, uporabo bazenov in fitnesa), vse oglede po programu, stroške avtorizacije za vstop v ZDA (ESTA), slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: NP Everglades, Kennedyjev center.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 v hotelih in kabino na ladji = 550 EUR,
- za vstopnine v različne zabaviščne parke v Orlandu po želji (od 70 USD naprej),
- za muzeje, ki niso vključeni po programu, za napitnine in izlete na križarjenju,

OPOMBE: V času objave programa še niso bili potrjeni vsi poleti (predvideni odhodni letališči sta Dunaj ali Benetke), zato je možna sprememba odhodnega letališča ter zamik potovanja za dan ali dva, zaradi česar je možna prerazporeditev ogledov. Vsebina potovanja se ne bo spremenila. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista.

Glede na razpoložljivost kabin na ladjah, se lahko najprej izvede tudi krožni potovalni del in nato odide na križarjenje. Namesto ladje Enchantment of the Seas se lahko enak oz. vsebinsko zelo podoben program izvede tudi z ladjami Mariner of the Seas, Majesty of the Seas oz. Navigator of the Seas iste ladijske družbe. Odhodna pristanišča so lahko (namesto Port Canaveral) tudi Fort Lauderdale ali Miami. Program se tudi v tem primeru vsebinsko ne spremenil. Za križarjenje veljajo posebni splošni pogoji!

POPUST: 3. ali 4. oseba v isti sobi v hotelih: otroci do 12. leta 100 EUR/osebo, odrasli 50 EUR/osebo. Sobe v hotelih v ZDA imajo dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata. Dodatnih postelj v sobah ni. Večje kabine na ladji mora ladjar potrditi.

POMEMBNO: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 35 EUR za povratni transfer).

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top