Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

 

EKVADOR IN GALAPAGOS 

ODHOD: 1. februar 2019 | 11 dni | letalo | šifra: EIG699

1. dan: Transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do enega bližnjih letališč. Polet preko  vmesnega letališča proti Južni Ameriki. Pristanek v Ekvadorju na letališču Quito predvidoma v popoldanskem času. Transfer do hotela in nočitev. 

2. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled QUITA, gospodarskega in kulturnega središča na višini 2850 m, ki slovi kot mesto samostanov in cerkva. Predvsem ga odlikuje ohranjeno in v zadnjih letih obnovljeno staro kolonialno mestno jedro, ki se lepo dopolnjuje z novejšimi modernimi deli mesta. Ogled Kongresne palače s kamnitim prikazom zgodovine prvotnih prebivalcev, mogočne bazilike, impresivne cerkve Sv. Frančiška ter Trga neodvisnosti z vladno palačo. Vzpon do »Panecillo Mirador«, razgled na kolonialni in moderni Quito. Popoldne nadaljevanje do spomenika »Middle of the Earth«, kjer lahko z eno nogo stojimo na severni, z drugo pa na južni polobli. Vožnja v hotel in večerja.  

3. dan: Zajtrk in vožnja proti Otavalu, mimo Calderona in Guaylabambe. Po možnosti pogled na zasneženi vrh vulcana Cayambe, najvišjo točko na ekvatorju. Obisk PLANTAŽE VRTNIC, nato mimo spektakularnega jezera Lago San Pablo z mogočnim ozadjem – masivno goro Taita Imbabura. Obisk OTAVALE, tipične  tržnice izdelkov domače obrti. Vključeno kosilo. Popoldan še postanek v  mestecu Cotacachi. Vrnitev v hotel in nočitev. 

4. dan: Po zajtrku vožnja proti BELLAVISTI. Sprehod skozi subtropski deževni gozd z bujno vegetacijo in nenavadnimi pticami. Vključeno kosilo. Sledi popoldanska vožnja iz glavnega mesta proti jugu po južni Panameriški cesti, ki vodi od Aljaske do Ognjene zemlje. Prihod do narodnega parka Cotopaxi. Večerja in nočitev v hotelu. 

5. dan: Zajtrk. Vožnja skozi park COTOPAXI, kjer leži najvišji še delujoči vulkan na svetu. Postanek v mestu RIOBAMBO, s pogledom na Chimborazo, najvišjo goro Ekvadorja. Večerni prihod v Ingapirco. Večerja v hotelu.  

6. dan: Po zajtrku ogled arheološkega središča INGAPIRCA, nekdanjega inkovskega mesta in danes najpomembnejšega spomenika predkolumbovskih kultur v Ekvadorju. Nadaljevanje proti CUENCI in ogled tretjega največjega mesta v državi: zgodovinske stavbe, reka Tomebamba, cvetlična tržnica ter glavni mestni trg s staro in novo katedralo. Popoldanski transfer na letališče in polet do mesta GUAYAQUIL. Če bo čas dopuščal še krajši krožni ogled največjega ekvadorskega mesta (južni Malecon, trg Olmedo, stolp Morisca, rotonda ...). Večerja in nočitev v hotelu v mestu.

7. dan: Zajtrk. Transfer na letališče in polet na otočje GALAPAGOS, raj za ljubitelje narave in živalskega sveta. Pristanek na otoku Baltra. Nato vožnja s hitrim čolnom do največjega otoka ISABELA. Sledi izlet na osamljeni del otoka za opazovanje flamingov, kjer živijo tudi posebne vrste ptic, rac in čapelj. Kosilo. Sledi ogled centra za razmnoževanje želv, namenjen prizadevanju za obstoj ogroženih vrst želv vseh velikosti in starosti. Večerja v hotelu.

8. dan: Zajtrk. Ta dan odkrivanje vulkanskega sveta. Vožnja po obronkih enega največjih vulkanov na svetu – SIERRE NEGRE. Vzpon proti kraterju s premerom 9 km. Vključeno kosilo. Sprehod proti VULKANU CHICO, nazadnje aktivnem leta 1979. Razgled na vulkana Alcedo in Wolf, najvišji točki otoka. Vrnitev v hotel, večerja. 

9. dan: Po zajtrku vožnja z ladjo do otočka TINTORERAS. Opazovanje morskih levov, kolonije belih morskih psov, ki pogosto počivajo v kanalih iz lave, ter na stotine morskih iguan, ki se tu razmnožujejo. Kosilo. Vožnja z ladjo do otoka SANTA CRUZ in do kraja Puerto Ayora. Večerja in nočitev.  

10 dan: Po zajtrku ogled informacijskega centra Charlesa Darwina, kjer je tudi center za vzrejo želv, ki jih nato spustijo v naravno okolje. Odhod na letališče na otok Baltro in polet na celinski Ekvador nazaj v Guayaquil. Prestop na drugo letalo in večerni polet proti  Evropi. 

11. dan: Vmesni pristanek na enem od evropskih letališč ter nadaljevalni let do bližnjega letališča. Še transfer nazaj v Slovenijo, kamor bo povratek predvidoma v večernih ali nočnih urah.  

 

CENA: 3.860 EUR pri najmanj 15 potnikih 

             4.190 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: vse polete kot navedeno v programu: interkontinentalni polet iz bližnjega letališča do Quita in nazaj iz Guayaquila do bližnjega letališča, notranje polete Cuenca–Guayaquil in Guayaquil–Galapagos–Guayaquil, vse letališke takse (v višini cca 675 EUR), 6 x nočitev zajtrkom v sobah 1/2 v hotelih***, 3 x nočitev s polnim penzionom na Galapagosu, vsi ostali obroki po programu (kosila ali večerje), oglede po programu na celini, vse oglede in vožnje z ladjami oz. čolni na Galapagosu, avtobusne prevoze v Ekvadorju po programu, organiziran transfer iz Ljubljane, Celja in Maribora do bližnjega letališča in nazaj (če gre za polet iz Benetk, Dunaja ali pd.), slovensko spremstvo, celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

OBVEZNA DOPLAČILA (na licu mesta): vstopna taksa na Galapagos = cca. 120 USD, izstopna taksa iz Ekvadorja = cca. 35 USD.

MOŽNI DOPLAČILI: za sobo 1/1 = 595 EUR, za pričakovane napitnine = 60 USD.

OPOMBE: Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih brez sprememb vsebine programa. V času objave programa vsi letalski poleti in povezave še niso bili potrjeni. V tej zvezi se lahko datum odhoda še spremeni za dan ali dva. 

Vsak potnik ob prijavi odda kopijo svojega potnega lista (z veljavnostjo 6 mesecev od dneva zaključka potovanja).

V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 35 EUR za povratni transfer).

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE: Ekvador ne zahteva obveznega cepljenja. O podrobnostih se posvetujte s svojim zdravnikom ali pokličite na najbližji zavod za zdravstveno varstvo, ki cepljenje priporoča.

 

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top