Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE

(DOLINA SPOMENIKOV, SALT LAKE CITY, SKALNO GOROVJE ...)

ODHOD: 31. avgust 2018 | 13 dni | letalo iz Zagreba 

Odhod je prestavljen na 31.8.2018 (prvotno objavljen je bil odhod 6.9.2018).

1. dan: Zgoden jutranji transfer iz Slovenije (iz Ljubljane, Celja, Maribora ...) do letališča Pleso v Zagrebu (oz. lasten prihod na letališče). Ob 08.40 polet letala letalske družbe Swiss Air iz Zagreba v Zurich s pristankom ob 10.10 uri. Prestop na drugo letalo in ob 13.30 nadaljevalni polet proti ZDA. Pristanek v mestu DENVER v zvezni državi Kolorado predvidoma ob 16.40 po lokalnem času. Prevoz do hotela v mestu ali okolici in nočitev.

2. dan: Zajtrk, nato potovanje preko SKALNATEGA GOROVJA po slikoviti gorski cesti. Vožnja skozi znano smučarsko središče VAIL in nato postanek v mondenem gorskem mestecu ASPEN, enem najmondenejših smučarskih središč v ZDA. Večerni prihod v južni Colorado in nastanitev nekje na poti. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v nekdanje rudarsko mesto DURANGO, kjer se začne zgodovinska 72-kilometrska proga, ki je zgrajena do rudnikov zlata in srebra v gorah San Juan. Krajši ogled mesteca, kjer še vedno najdemo katerega izmed tipičnih "saloonov". Sledi postanek v narodnem parku MESA VERDE, kjer je živela civilizacija Pueblo. Nočitev v Cortezu ali okolici.

4. dan:Zajtrk in odhod do Four Corners Monument, točke kjer se stikajo meje štirih ameriških zveznih držav. Naslednji postanek bo v slikoviti DOLINI SPOMENIKOV (Monument Valley) v bližini rezervata plemena na meji med Utahom in Arizono. Tu je John Ford snemal vesterne in ponesel ime doline v svet. Večerni prihod v mestece MOAB, izhodišče za okoliške kanjone in parke. Nastanitev v mestu ali okolici.

5. dan: Po zajtrku najprej ogled NP ARCHES in nato NP CANYONLAND ob rekah Green in Kolorado, ki sta te kanjone oblikovali. Še ogled parka DEAD HORSE, znanega po snemanju filma Thelma & Louise. Vrnitev v hotel in večerna sprostitev v mestecu.

6. dan: Po zajtrku potovanje v prestolnico Utaha, mesto SALT LAKE CITY. Krožna panoramska vožnja in nato peš ogled središča mesta, ki je obdano s številnimi vrhovi, kjer so znana smučišča. V mestu stoji največji mormonski tempelj na svetu. Nočitev.

7. dan: Po zajtrku vožnja preko dela Skalnega gorovja v zvezno državo Wyoming. Popoldne prihod v TETON VILLAGE in krajši postanek v priljubljeno turističnem in  smučarskem središču, nato vožnja skozi NARODNI PARK GRAND TETON z mogočnimi gorskimi vrhovi, slikovitimi jezeri in čudovito vegetacijo. Panoramski postanki. Nastanitev nekje na obrobju Yellowstona. Nočitev.

8. dan: Zajtrk. Ta dan gotovo eden od vrhuncev potovanja. Celodnevni obisk YELLOWSTONA, najstarejšega narodnega parka na svetu, ki je s svojimi gejzirji, vročimi rekami, parnimi in žveplenimi vrelci pravo naravno čudo. Spreminjajoče se barve prsti spominjajo na kak drug planet. Tudi ogled severnega dela s toplimi apnenčastimi terasami in kanjoni. Vožnja proti vzhodu in nastanitev na območju mesta CODY (mestu je dal pečat junak kavbojskih romanov Buffalo Bill). Nočitev.

9. dan: Zajtrk. Iz Codyja sledi potovanje proti vzhodu. V popoldanskem času postanek za ogled naravne znamenitosti DEWILS TOWER - osamelca iz magmatskih kamenin. Nadaljevanje proti gorovju Bighorn in prihod v državo Južna Dakota. Večerni prihod v kavbojsko mestece DEADWOOD. Nastanitev in večerni obisk saloona ... Nočitev.

10. dan: Po zajtrku obisk slavne gore MOUNT RUSHMORE z vklesanimi obrazi štirih ameriških predsednikov, nato še ogled indijanskega spomenika Crazy Horse. Vožnja proti jugu in nočitev nekje na poti.

11. dan: Zajtrk. Vrnitev v Wyoming. Obisk mesta FORT LARAMIE, prve bele naselbine v Wyomingu, pomembne pri kolonizaciji tega predela Amerike. Obisk muzeja in centra za obiskovalce v nekdanji trdnjavi. Vožnja nazaj v Kolorado. Nočitev v DENVERJU ali okolici.

12. dan: Dopoldne še krajši ogled prestolnice Kolorada: Civic Center z obeliskom, Kapitol z mogočno zlato kupolo, trga Larimer in Writer na ulici 16th Street Mall, glavna železniška postaja Union Station … Odhod na denversko letališče in ob 16.10 polet letala letalske družbe Lufthansa proti Evropi.

13. dan: Pristanek na letališču v Münchnu ob 09.55 dopoldan, nato prestop na drugo letalo in še zaključni polet ob 12.00 proti Zagrebu, kjer bo pristanek predvidoma ob 13.00. Zaključek potovanja oz. po dogovoru še organiziran prevoz nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.

 

CENA:     2.990 EUR pri najmanj 10 potnikih,

              3.250 EUR pri najmanj 7 potnikih.

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na relaciji Zagreb–Zürich–Denver in Denver–Mümchen–Zagreb, vse letališke takse, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih oz. motelih turistične kategorije, vsi prevozi po programu v ZDA (z najetim ameriškim kombijem, kjer bo naš spremljevalec tudi voznik), vse oglede s slovenskim spremstvom, vstopno dovolilnico ESTA, celotno organizacijo.

Vključeno: vse vstopnine v narodne parke po programu in vsi ogledi po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: za enoposteljno sobo = 560 EUR/osebo, za napitnine na poti cca 30 USD (za osebje v hotelih in restavracijah), za povratni transfer iz Slovenije (iz Ljubljane, Celja ali Maribora) do letališča Zagreb in nazaj = 30 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI: pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC = –120 EUR/osebo, pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = –180 EUR/osebo. Večina sob v hotelih v ZDA ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata.

OPOMBE: V ZDA zajtrk ne sodi nujno k uslugam hotela. Zajtrki bodo prilagojeni možnostim Nekateri hoteli ponujajo bogatejši topel zajtrk, drugi nudijo enostavnejši kontinentalen zajtrk, nekateri zajtrka ne nudijo (v tem primeru, bo zajtrk organiziran v bližini). Kosila in večerje niso vključene, bodo pa na željo potnikov dnevno organizirane v lokalnih restavracijah s pomočjo vodnika.

Pridržujemo si pravico prerazporeditve nekaterih ogledov po dnevih.

Vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Turistična agencija na podlagi podatkov iz potnega lista uredi obvezno predhodno registracijo za vstop v ZDA.

POMEMBNO: osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oziroma imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrašem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top