Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

ZDA – YELLOWSTONE IN GORA RUSHMORE

(DOLINA SPOMENIKOV, SALT LAKE CITY, SKALNO GOROVJE ...)

ODHOD: 5. september 2019 | 13 dni | letalo | šifra YR1319

1. dan: Organiziran odhod iz Slovenije do enega od bližnjih letališč in polet s prestopanjem proti ZDA. Pristanek v mestu DENVER v zvezni državi Kolorado. Prevoz do hotela v mestu ali okolici in nočitev.

2. dan: Zajtrk, nato potovanje preko SKALNATEGA GOROVJA po slikoviti gorski cesti. Vožnja skozi znano smučarsko središče VAIL in nato postanek v mondenem gorskem mestecu ASPEN, enem najmondenejših smučarskih središč v ZDA. Večerni prihod v južni Colorado in nastanitev nekje na poti. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v nekdanje rudarsko mesto DURANGO, kjer se začne zgodovinska 72-kilometrska proga, ki je zgrajena do rudnikov zlata in srebra v gorah San Juan. Krajši ogled mesteca, kjer še vedno najdemo katerega izmed tipičnih »saloonov«. Sledi postanek v narodnem parku MESA VERDE, kjer je živela civilizacija Pueblo. Nočitev v Cortezu ali okolici.

4. dan: Zajtrk in odhod do FOUR CORNERS MONUMENT, točke kjer se stikajo meje štirih ameriških zveznih držav. Naslednji postanek bo v slikoviti DOLINI SPOMENIKOV (Monument Valley) v bližini rezervata plemena na meji med Utahom in Arizono. Tu je John Ford snemal vesterne in ponesel ime doline v svet. Večerni prihod v mestece MOAB, izhodišče za okoliške kanjone in parke. Nastanitev v mestu ali okolici.

5. dan: Po zajtrku najprej ogled NP ARCHES in nato NP CANYONLAND ob rekah Green in Kolorado, ki sta te kanjone oblikovali. Še ogled parka DEAD HORSE, znanega po snemanju filma Thelma & Louise. Vrnitev v hotel in večerna sprostitev v mestecu.

6. dan: Po zajtrku potovanje v prestolnico Utaha, mesto SALT LAKE CITY. Krožna panoramska vožnja in nato peš ogled središča mesta, ki je obdano s številnimi vrhovi, kjer so znana smučišča. V mestu stoji največji mormonski tempelj na svetu. Nočitev.

7. dan: Po zajtrku vožnja preko dela Skalnega gorovja v zvezno državo Wyoming. Popoldne prihod v TETON VILLAGE in krajši postanek v priljubljeno turističnem in  smučarskem središču, nato vožnja skozi NARODNI PARK GRAND TETON z mogočnimi gorskimi vrhovi, slikovitimi jezeri in čudovito vegetacijo. Panoramski postanki. Nastanitev nekje na obrobju Yellowstona. Nočitev.

8. dan: Zajtrk. Ta dan gotovo eden od vrhuncev potovanja. Celodnevni obisk YELLOWSTONA, najstarejšega narodnega parka na svetu, ki je s svojimi gejzirji, vročimi rekami, parnimi in žveplenimi vrelci pravo naravno čudo. Spreminjajoče se barve prsti spominjajo na kak drug planet. Tudi ogled severnega dela s toplimi apnenčastimi terasami in kanjoni. Vožnja proti vzhodu in nastanitev na območju mesta CODY (mestu je dal pečat junak kavbojskih romanov Buffalo Bill). Nočitev.

9. dan: Zajtrk. Iz Codyja sledi potovanje proti vzhodu. V popoldanskem času postanek za ogled naravne znamenitosti DEWILS TOWER - osamelca iz magmatskih kamenin. Nadaljevanje proti gorovju Bighorn in prihod v državo Južna Dakota. Večerni prihod v kavbojsko mestece DEADWOOD. Nastanitev in večerni obisk saloona ... Nočitev.

10. dan: Po zajtrku obisk slavne gore MOUNT RUSHMORE z vklesanimi obrazi štirih ameriških predsednikov, nato še ogled indijanskega spomenika Crazy Horse. Vožnja proti jugu in nočitev nekje na poti.

11. dan: Zajtrk. Vrnitev v Wyoming. Obisk mesta FORT LARAMIE, prve bele naselbine v Wyomingu, pomembne pri kolonizaciji tega predela Amerike. Obisk muzeja in centra za obiskovalce v nekdanji trdnjavi. Vožnja nazaj v Kolorado. Nočitev v DENVERJU ali okolici.

12. dan: Zajtrk. Dopoldne še krajši ogled prestolnice Kolorada: Civic Center z obeliskom, Kapitol z mogočno zlato kupolo, trga Larimer in Writer na ulici 16th Street Mall, glavna železniška postaja Union Station … Odhod na letališče in polet proti Evropi.

13. dan: Z enim vmesnim prestopanjem pristanek na enem od okoliških letališč ter še organiziran prevoz nazaj v Slovenijo do Ljubljane in Maribora.CENA: 2.990 EUR pri najmanj 12 potnikih 

           3.290 EUR pri najmanj 7 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet (z enim prestopanjem) z bližnjega letališča do Denverja in nazaj, vse letališke takse, prevoz iz Maribora, Celja in Ljubljane do letališča in nazaj, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih oz. motelih turistične kategorije, vsi prevozi po programu v ZDA (z najetim ameriškim kombijem, kjer bo naš spremljevalec tudi voznik), vse oglede s slovenskim spremstvom, vstopno dovolilnico ESTA, celotno organizacijo.

Vključeno: vse vstopnine v narodne parke po programu in vsi ogledi po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: za enoposteljno sobo = 560 EUR/osebo, za napitnine cca 30 USD (za osebje v hotelih in restavracijah),

MOŽNI POPUSTI: pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC = –120 EUR/osebo, pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = –180 EUR/osebo. Večina sob v hotelih v ZDA ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata.

OPOMBE:

- V ZDA zajtrk ne sodi nujno k uslugam hotela. Zajtrki bodo prilagojeni možnostim Nekateri hoteli ponujajo bogatejši topel zajtrk, drugi nudijo enostavnejši kontinentalen zajtrk, nekateri zajtrka ne nudijo (v tem primeru, bo zajtrk organiziran v bližini). Kosila in večerje niso vključene, bodo pa na željo potnikov dnevno organizirane v lokalnih restavracijah s pomočjo vodnika.

- V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato so v tej zvezi možne manjše spremembe (npr. zamik datuma odhoda za kak dan ali dva). Posledično se lahko nekoliko prerazporedi program.

- Vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Turistična agencija na podlagi podatkov iz potnega lista uredi obvezno predhodno registracijo za vstop v ZDA.

- V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 35 EUR za povratni transfer).

 

POMEMBNO: osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oziroma imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrašem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top