Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

DOLINA LOARE IN NORMANDIJA (ŽENEVA, CHARTRES, PARIZ) 

ODHOD: 27. april 2018 | 9 dni | avtobus | šifra DN1317

1. dan: Odhod iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane in Postojne proti Fernetičem. Prestop v Italijo in vožnja na relaciji Verona–Milano–dolina Aoste. Vožnja po slikoviti gorski cesti in prestop v Švico preko prelaza St. Bernard. Panoramska vožnja ob ŽENEVSKEM JEZERU in krajši ogled ŽENEVE. Prihod v Francijo in nastanitev v hotelu v Maconu ali okolici. Nočitev.

2. dan: Zajtrk. Sledi vožnja preko osrednje Francije proti severozahodu na relaciji Paray le Monial–Moulins–Bourges. Popoldanski prihod na območje DOLINE LOARE, ki se ponaša s številnimi gradovi in prostranimi vinogradi. Obisk zanimivega gradu CHENONCEAUX, kjer je nekdaj bivala ljubica francoskega kralja. Prihod v mesto TOURS, kjer je živel sv. Martin, krajša panorama ter nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku celodnevni izlet po dolini gradov. Najprej do gradu AMBOISE, ki je nastal na vzpetini nad Loaro in kjer je pokopan Leonardo Da Vinci. Ogled soban. Panoramska vožnja po znameniti dolini mimo več gradov in vasi. Opoldanski postanek v mestu BLOIS, kjer je imela svoje oporišče Ivana Orleanska. Popoldan vožnja do gradu CHAMBORD, ki velja za največjega na področju Loare. Ogled soban in zanimivih stopnišč. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in vožnja v mesto CHARTRES za ogled znamenite katedrale. Zgodnji popoldanski prihod v francosko prestolnico PARIZ. Krožna panoramska vožnja in zunanji ogled glavnih znamenitosti (notranji ogledi po želji, če bo možno): trg Bastille, cerkve Notre Dame, ulica Rivoli, trg Concorde, Elizejske poljane, slavolok zmage, Eifflov stolp, opera ... Postanek na Montmartru za ogled bazilike Sacre Coeur in trga slikarjev. Nočitev v hotelu v mestu ali okolici.    

5. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v Parizu in nekaj prostega časa za samostojne oglede oz. obisk katerega izmed znamenitih muzejev (muzej Louvre, muzej impresionistov ...). Nočitev v hotelu v mestu ali okolici.    

6. dan: Po zajtrku vožnja zahodno mimo Le Mansa in Lavala. Prihod v NORMANDIJO do ene največjih znamenitosti Francije, mogočnega samostana MONT ST. MICHEL. Obisk granitnega otočka, ki se dviga iz morja. Popoldanska vožnja v CAEN in ogled zgodovinskega jedra mesta, ki je igralo pomembno vlogo že v času Viljema Osvajalca, bilo pa je tudi eno izmed središč dogajanja v času izkrcanja zaveznikov v II. svetovni vojni. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku ogled slovitih tapiserij iz 11. stoletja v BAYEUXU. Sledi obisk krajev zavezniškega izkrcanja leta 1944 (dan D). Vožnja ob obali COTE D’NACRE do Omaha Beach, nato v Colleville sur–Mer (ameriško pokopališče), skozi Lounges sur-Mer (ohranjeni nemški bunkerji) do mesteca Arromanches … Obisk spominskega centra v Caenu: filmski prikaz izkrcanja, ogled muzeja. Večerna vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Vožnja do slikovitega ribiškega in letoviškega mesteca HONFLEUR, kjer so se radi zbirali umetniki. Nadaljevanje poti preko Pont de Normandie – mostu, ki sodi med izjemne dosežke sodobne arhitekture, skozi pristaniško mesto Le Havre in prihod v obalno mestece Etretat. Postanek za sprehod do znamenitih pečin FALAISE D’AVAL. Sledi popoldanski prihod v ROUEN – prestolnico Normandije. Obisk znamenite katedrale Notre Dame, sprehod skozi slikovito staro mestno jedro z značilno arhitekturo in postanek na trgu Vieux Marche, kjer so sežgali Ivano Orleansko. Sledi še vožnja mimo Amiensa proti Reimsu. Kasnejša večerna nastanitev v hotelu nekje na tem območju in nočitev.

9. dan: Po zajtrku vožnja mimo Metza in Strasbourga proti Nemčiji. Potovanje na relaciji Stuttgart–Munchen. Prestop v Avstrijo in vrnitev v Slovenijo preko Karavank. Povratek v Ljubljano, Celje in Maribor v poznih večernih oz. nočnih urah. 


CENA: 850 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             895 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 8 x prenočišče z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 4 večerje kot po programu, prevoz s turističnim first class  avtobusom (večji razmik med sedeži), vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za dvorce Chenonceaux, Amboise in Chambord v dolini Loare, za dostop do Mont St. Michel, za ogled tapiserij v Bayeuxu in za obisk centra Memorial v Caenu.

MOŽNA DOPLAČILA: - za sobo 1/1 = 240 EUR, 

Vrstni red ogledov se lahko še spremeni

 

POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top