Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

REGENSBURG IN WALHALLA: KELHEIM, PASSAU

ODHOD: 26. oktober 2019 | 2 dni | avtobus | šifra: RW1307

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 01.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v smeri Celja, Slov. Bistrice in Maribora. Potovanje z vmesnimi postanki preko Avstrije, mimo Gradca in Welsa. Prestop meje z Nemčijo. Potovanje ob Donavi proti mestu Regensburg. V KELHEIMU ogled t.i. »BEFREIUNGSHALLE«. Impozantno rotundo nad sotočjem rek Altmühl in Donave je dal zgraditi Ludwik I. Bavarski v spomin na zmage proti Napoleonu. Sledi ogled REGENSBURGA, enega najstarejših nemških mest, kjer je zasedal prvi nemški parlament. Srednjeveško jedro je na seznamu UNESCA. Peš v mesto preko srednjeveškega kamnitega mostu, ogled impozantne gotske stolnice z razkošnimi vitraži. Nato obisk DVORCA ST. EMMERAN (nekdanjega samostana). Ogled veličastne stavbe s križnim hodnikom, bogate knjižnice in razkošnih soban, ki pričajo o najbogatejši nemški plemiški družini Thurn in Taxis. Sledi še obisk Centra za obiskovalce Unescove svetovne dediščine. Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta, osvežitev in nakupe spominkov. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja do bližnjega kraja DONAUSTAUF. Ogledali si boste WALHALLO, tempelj, ki so ga zgradili na željo bavarskega kralja Ludwika I. in je kopija antičnega Partenona iz Aten. Vrnitev v PASSAU, »mesto treh rek« na izjemni legi ob izlivu Inna in Ilza v Donavo. Ogled mesta: katedrala sv. Štefana z največjimi cerkvenimi orglami na svetu, stara in nova škofovska palača, cerkev sv. Mihaela, »Dreiflüsseeck«, mestna hiša, donavsko nabrežje ... Še vzpon do utrdbe Oberhaus, enega največjih grajskih kompleksov v Evropi. Razgled na mesto in sotočje. Vrnitev proti domu po isti poti, pozen prihod v Slovenijo.

 

CENA: 169 EUR pri najmanj 40 potnikih 

           189 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu turistične kategorije v sobah 1/2 TWC,  vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za Befreiungshalle,  Walhallo in dvorec St. Emmeran (muzej Thurn in Taxis).

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 22 EUR.

POPUSTI: za otroka do 12 let 25% na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima osebama).

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.
 

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top