Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

NORMANDIJA in PARIZ 

ODHOD: 1. maj 2018 | 5 dni | letalo, avtobus | šifra: NP1297

PROGRAM BREZ NOČNIH VOŽENJ!

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 5.30 (po želji organiziran prevoz iz Maribora). Polet letala Adrie Airways ob 7.10 in pristanek na letališču Charles de Gaulle v Parizu ob 9.00. Vkrcanje na slovenski avtobus in vožnja v center PARIZA; krožni panoramski ogled francoske prestolnice. Zunanji ogled glavnih znamenitosti (notranji ogledi po želji, če bo možno): trg Bastille, ulica Rivoli, muzej Louvre, trg Concorde, opera, Elizejske poljane, slavolok zmage, Eifflov stolp, četrt La Defense ... Obisk cerkve Notre Dame in še nekaj prostega v Latinski četrti, nato postanek na Montmartru za ogled bazilike Sacre Coeur in trga slikarjev. Nočitev v hotelu v mestu ali okolici.    

2. dan: Po zajtrku vožnja zahodno mimo Le Mansa in Lavala. Prihod v NORMANDIJO do ene največjih znamenitosti Francije, mogočnega samostana MONT ST. MICHEL. Obisk granitnega otočka, ki se dviga iz morja. Popoldanska vožnja v CAEN in ogled zgodovinskega jedra mesta, ki je igralo pomembno vlogo že v času Viljema Osvajalca, bilo pa je tudi eno izmed središč dogajanja v času izkrcanja zaveznikov v II. svetovni vojni. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku ogled slovitih tapiserij iz 11. stoletja v BAYEUXU. Sledi obisk krajev zavezniškega izkrcanja leta 1944 (dan D). Vožnja ob obali COTE D’NACRE do Omaha Beach, nato v Colleville sur–Mer (ameriško pokopališče), skozi Lounges sur-Mer (ohranjeni nemški bunkerji) do mesteca Arromanches … Obisk spominskega centra v Caenu: filmski prikaz izkrcanja, ogled muzeja. Večerna vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja do slikovitega ribiškega in letoviškega mesteca HONFLEUR, kjer so se radi zbirali umetniki. Nadaljevanje poti preko Pont de Normandie – mostu, ki sodi med izjemne dosežke sodobne arhitekture, skozi pristaniško mesto Le Havre in prihod v obalno mestece Etretat. Postanek za sprehod do znamenitih pečin FALAISE D’AVAL. Sledi popoldanski prihod v ROUEN – prestolnico Normandije. Obisk znamenite katedrale Notre Dame, sprehod skozi slikovito staro mestno jedro z značilno arhitekturo in postanek na trgu Vieux Marche, kjer so sežgali Ivano Orleansko. Sledi še vožnja mimo Amiensa proti Reimsu. Kasnejša večerna nastanitev v hotelu nekje na tem območju in nočitev.

5. dan: Po zajtrku vožnja mimo Metza in Strasbourga proti Nemčiji. Potovanje na relaciji Stuttgart–Munchen. Prestop v Avstrijo in vrnitev v Slovenijo preko Karavank. Povratek v Ljubljano, Celje in Maribor v poznih večernih oz. nočnih urah. 


CENA: 630 EUR pri najmanj 40 potnikih 

            690 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: enosmerni letalski polet z Adrio Airways iz Ljubljane v Pariz, vse letališke takse, 1 kos velike prtljage, 4 x prenočišče z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 2 večerji, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za dostop do Mont St. Michel, za ogled tapiserij v Bayeuxu in za obisk centra Memorial v Caenu.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 120 EUR,  za prevoz iz Maribora do letališča Ljubljana = 15 EUR/osebo.

Vrstni red ogledov se lahko še spremeni.

 

POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top