Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

KOŠICE IN DEŽELA TOKAJA - VZHODNA SLOVAŠKA, PREŠOV

ODHOD: 1. junij 2018 | 3 dni | avtobus | šifra: ST1064

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov proti Mariboru. Vožnja po pomurski avtocesti proti Pincam, prestop meje in naprej na relaciji Budimpešta–Hatvan–Gyöngyös–Miškolc. Prihod v KOŠICE, v letu 2013 eno od evropskih prestolnic kulture. Po prvem panoramskem spoznavanju mesta sledi ogled znamenitosti v starem jedru: Dolna brana, katedrala sv. Elizabete, župni dom, kapela sv. Mihaela, Urbanov stolp, glasbena fontana, gledališče, stara mestna hiša ... Zvečer namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja do PREŠOVA, tretjega največjega slovaškega mesta. Ogled zgodovinskega jedra s pravoslavno cerkvijo Aleksandra Nevskega, židovske sinagoge, glavnega trga s katedralo sv. Nikolaja, mestno hišo, Neptunovo fontano ter obeležja 49. vzporednika. Po odmoru za osvežitev vožnja do Solivarja in ogled Muzeja rudnika soli. Sledi vrnitev v Košiče in ogled zbirk Muzeja vzhodne Slovaške. Sprehod skozi židovsko četrt do sinagog in židovske šole ter skozi nekdanji geto. Večerja v hotelu in nočitev.

3. dan: Po zajtrku čas za zadnje nakupe in samostojno odkrivanje mesta. Slovo od Košič in vožnja na Madžarsko do vinorodnega TOKAJA pod vznožjem Zempelskega pogorja, od koder izvira znano desertno vino. Ogled muzeja vina in pokušnja vin v eni izmed kleti. Vrnitev proti Sloveniji po isti poti. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. 

 

CENA: 230 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             253 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, 2 x polpenzion v hotelu turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, pokušnjo vin v Tokaju, vse oglede po programu, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: katedrala v Košicah, Muzej rudnika soli, Muzej vzhodne Slovaške in muzej vina v Tokaju.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 30 EUR.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama)

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top