Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

CIPER       

ODHOD: 2. junij 2020 | 6 dni | letalo | šifra: CIP713

1. dan: Organiziran transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča na Dunaju. Polet ob 20.40 proti Cipru. Polnočni pristanek na letališču v Larnaci ob 00.40,  transfer do hotela (na območju Limasola ali Larnace) in nočitev.

2. dan:  Pozen zajtrk. Vožnja ob obali do arheološkega parka starega KURIONA, ki velja za najpomembnejše arheološko najdišče na otoku z ohranjenim starorimskim gledališčem. Nadaljevanje vožnje ob obali in postanek na plaži, kjer naj bi se po legendi rodila grška boginja lepote Afrodita. Obisk mesta PAPHOS – igrišča bogov –, ki je pod zaščito Unesca in bogato s številnimi antičnimi spomeniki. Ogled Dionizijeve hiše z mozaiki. Ob vrnitvi postanek za ogled cerkve Ayia Paraskevi s stenskimi poslikavami iz 15. stoletja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja proti severu in prečkanje meje v turški del otoka. Ogled samostana BELLAPAIS iz 12. stoletja, ki je med najbolje ohranjenimi spomeniki iz tega časa in kjer je nekaj časa živel pisatelj Lawrence Durrell. Vožnja v slikovito mesto KYRENIA, ki se ponaša z gradom z ladijskim muzejem. Popoldanski ogled ciprske prestolnice NIKOZIJE, ki je razdeljena na turški in grški del. Najprej ogled turškega dela z karavanserajem Buyuk Han in katedralo Sv. Sofije, nato prehod peš v grški del mesta v obzidano staro jedro. Nekaj prostega časa za manjše nakupe na bazarju in v številnih trgovinicah, nato  obisk arheološkega muzeja in ogled cerkve sv. Janeza. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku odhod v notranjost otoka. Slikovita vožnja proti osrednjemu pogorju TRODOOS, skozi cedrove gozdove, hribovske vasice z bizantinskimi cerkvicami in z vinogradi zasajenimi pobočji ... Obisk največjega ciprskega samostana KYKKOS, v bližini katerega je pokopan škof Makarios. Kratek postanek v mestu GALATA in v arhitekturno zanimivi vasici OMODHOS. Večerna vrnitev v  hotel. Večerja in nočitev. 

5. dan: Po zajtrku ogled arheološkega najdišča CHOIROKOITIA, ki je na seznamu Unesca in je eno najpomembnejših in najbolje ohranjenih prazgodovinskih znamenitosti vzhodnega Sredozemlja. Nadaljevanje do slikovite vasice LEFKARA, ki se ponaša z izvrstnimi izdelki domače obrti, tudi z znano ciprsko čipko. V vasi KITI ogled cerkve Angeloktisti z mozaiki iz 6. stoletja, postanek pri mošeji Hala Sultan Tekke ob slanem jezeru Larnace ter obisk cerkve svetega Lazarja v centru LARNACE. Prosto za samostojne sprehode in zadnje nakupe na glavni promenadi v mestu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Prosto v dopoldne Limassolu, nato kosilo in transfer do letališča. Polet ob 16.50 in pristanek na Dunaju ob 19.15. Sledi še transfer proti Mariboru, Celju in Ljubljani.

 

CENA: 980 EUR pri najmanj 30 potnikih

          1.070 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 5 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelu***, 4 večerje, 1 kosilo (vključeno 1/4 l vina/osebo pri vseh obrokih), letalski prevoz Dunaj–Larnaca–Dunaj, transfer do letališča na Dunaju in nazaj, vse prevoze in oglede na Cipru, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 125 EUR.

Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo.

 

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top