Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

 

KUBA 

ODHOD: 20. februar 2020 | 11 dni | letalo | šifra: KU1235

1. dan: Odhod iz Ljubljane, Celja in Maribora v kasnejših popoldanskih urah in transfer na letališče Schwehat na Dunaju. Kasnejši večerni prihod na dunajsko letališče in prijava na polet.

2. dan: Polet proti Kubi sledi ob 00.10 (z enim prestopanjem v Moskvi). Pristanek v Havani ob 12.45 uri po lokalnem času. Prevoz do hotela, nastanitev in že čas za prvo spoznavanje mesta. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Ogled starega dela HAVANE, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine: trg sv. Frančiška Asiškega, Plaza de la Catedral in Muzej ruma. Po kosilu v tipični restavraciji ogled novega dela mesta − soseski Centro in Vedado. Nadaljevanje ogleda mesta: predsedniška palača, mestni park, Capitolia Nacional, bulvar Malecon, Trg Revolucije, Park Johna Lennona, četrt  Miramar. Nekaj prostega za samostojne oglede ali nakupe. Zvečer po želji obisk znanega kluba »Buena Vista Social Club« z izvirnimi kubanskimi glasbeniki. Nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku sledi organizirana vožnja v ribiško vas COJIMAR, kjer je imel Hemingway zasidrano barko in kjer je dobil navdih za roman Starec in morje. Kosilo. Popoldan prosto v Havani. Zvečer možnost obiska havanskih barov, ki jih je v svojem času obiskoval Hemingway. Vrnitev v hotel in nočitev.

5. dan: Po zajtrku izlet na zahodni del otoka do kraja PINAR DEL RIO. Območje je znano po pridelavi tobaka. Ogled tovarne cigar. Nadaljevanje do kraja VINALES – slikovite doline z nenavadnimi oblikami skal in gričev. Kosilo. Na tej poti še ogled moderne skalne poslikave in obisk starodavne indijanske jame s kapniki. Vrnitev z avtobusom v Havano in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Avtobusna vožnja proti narodnemu parku CIENAGA DE ZAPATA, enemu največjih močvirnatih območij in domovanju številnih vrst ptic, plazilcev ter značilnega rastlinja. Kosilo. Sledi izlet z ladjico do vasi z muzejem, ki prikazuje življenje domorodcev pred prihodom Špancev. Nadaljevanje do mesta CIENFUEGOS. Krajši panoramski ogled, nato nadaljevanje proti Trinidadu, še enemu mestu na seznamu Unesca. Prevoz do hotela in nastanitev.

7. dan: Po zajtrku ogled TRINIDADA. Ogled središča: Plaza Mayor, cerkev Sv. Trojice, zanimiva arhitektura iz 16. stoletja. Obisk mestnega muzeja, glasbene hiše »Trova«, in značilni bar »La Canchanchara«. Nadaljevanje potovanja v SANTA CLARO, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, in ogled mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ubitih v Boliviji. Še vožnja proti letovišču VARADERU, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. in 9. dan: Prosta dneva za počitek, plavanje ali udeležbo na fakultativnih izletih. Vključena vsa hrana in pijača (»all inclusive« ponudba hotela).

10. dan: Zajtrk, nato v dopoldanskem času organiziran prevoz na letališče v Havani. Polet ob 14:35 proti Moskvi.

11. dan: Pristanek v Moskvi v dopoldanskem času. Sledi še nadaljevalni polet proti Dunaju, kjer bo pristanek predvidoma ob 15:05 po lokalnem času. Še organiziran transfer v Slovenijo do Maribora, Celja in  Ljubljane.

 

CENA: 2.290 EUR pri najmanj 15 potnikih

             2.450 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz Dunaja (preko Moskve) v Havano in nazaj, vse letališke takse v višini cca. 390 EUR, transfer iz Ljubljane do letališča na Dunaju in nazaj, 5 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 4 x kosilo, 3 x nočitev na bazi ponudbe all inclusive v Varaderu v hotelu**** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in transferje po programu na Kubi, vse oglede po programu, lokalne vodnike, kjer so potrebni, strošek kubanskega vizuma, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: za pričakovane napitnine = 40 EUR (vodniku na poti), za sobo 1/1 = 190 EUR.

VIZUM je vključen v ceno. Ob prijavi je treba oddati fotokopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja.

OPOMBE: Zaradi specifike kubanske državne ureditve se lahko zgodi, da se nekateri muzeji prej zaprejo ali pa so zaprti zaradi organizacije dogodkov, namenjenih izključno Kubanskim domačim skupinam.

 OPOZORILO: Letalske vozovnice se fiksno rezervirajo in potrdijo takoj ob rezervaciji posameznika. Zato tudi takoj nastane fiksen strošek v višini cene letalske vozovnice, ki ga ni mogoče več dobiti nazaj (razen, če se vplača riziko odpovedi in pride do odpovedi zaradi višje sile, ki ga tako zavarovanje krije). Za preostali del storitev pa veljajo splošni pogoji turistične agencije.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top