Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

BENEŠKA SLOVENIJA

Odhod: 4. april 2020 | 1 dan | avtobus | šifra: BES715

»Liep beneški pozdrav«. Vabimo vas na izlet v NADIŠKE DOLINE in vasice pod Matajurjem, obisk multimedijskega muzeja »SMO v Špietru« in pokušnjo »gubance an štrukju«.

 Odhod iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zl atorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Potovanje po Vipavski dolini, mimo Gorice do ČEDADA, ki je upravno središče Benečije. Sprehod skozi staro jedro mimo stolnice, langobardskega templja ter preko Hudičevega mostu čez reko Nadižo. Vožnja v ŠPETER SLOVENOV, kjer  si boste ogledali muzej – slovensko multimedijsko okno (SMO), ki na sodoben način prikazuje kulturno krajino od Tržaškega zaliva do Mangarta. Skozi pripoved boste prepoznali kraje, kjer živijo Slovenci v Italiji. Sledi obisk pekarne Dorbolo, kjer boste ob kapučinu ali kavi poskusili tipični nadiški sladici: gubance in štruklje. Manjšo vrečico štrukljev boste prejeli za popotnico. Sledi ogled LANDARSKE JAME s podzemno gotsko cerkvico sv. Ivana v Čelè iz 15. stol. Nadalje pa obisk vasi Mašera pod Matajurjem z zanimivo vaško arhitekturo, kjer si boste ogledali »Muzej varha Matajurja«, kovačijo iz 50-ih let, in »velbano« klet. Povratek preko Robiča, Kobarida, Mosta na Soči in Idrije. Prihod domov v večernih urah.

 

CENA: 59 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja

             52 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse oglede in vstopnine po programu, pokušino gubance in štrukljev s kavo, vodenje in organizacijo.

POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.
 

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top