Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

NAMIBIJA     

ODHOD: 5. november | 12 dni | letalo | šifra: NAM793

1. dan: Transfer na enega od bližnjih letališč. Polet proti Afriki. Obroki na letalu. 

2. dan: Pristanek v glavnem mestu WINDHOEK v popoldanskih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih transfer do hotela, večerja in nočitev. 

3. dan: Po zajtrku ogled prestolnice, kjer se mešata afriška in nemška kultura: najstarejša zgradba v mestu Alta Feste, anglikanska katedrala, parlament in magistrat. Po ogledu potovanje proti jugu države. Piknik kosilo na poti. Prihod do enega najbolj sušnih območij – PUŠČAVE NAMIB, kjer se dviga nekaj največjih sipin na svetu. Namestitev v lodgih v SOSSUSVLEI.  Večerja in nočitev.

4. dan: Opazovanje sipin ob vzhajajočem soncu! Najvišja je visoka 325 m in je popularna kulisa za fotografe. Obisk kanjona SESRIEM. Popoldanski safari v DEADVLEI in ogled okamnelih dreves, ki jih je nekoč sem prinesla velika reka, o kateri pa danes ni sledu. Vrnitev v lodge, večerja in nočitev.  

5. dan: Po zajtrku potovanje po raznolikem parku NAMIB-NAUKLUFT, ki proti severu postane bolj kamnit in hribovit. Pot vodi čez prelaz Gaub, mimo kanjona Cuiseb. Na poti vidimo rastlino veličevko, endemit, ki se je dobro prilagodil na življenje brez vode in lahko dočaka tudi dva tisoč let. Obisk Mesečeve doline – svet okrog reke Swakop –, ki ga je ta z erozijo preoblikovala v nenavadne oblike. Proti večeru prihod v priljubljeno namibijsko letoviško mesto SWAKOPMUND. Večerja v lokalni restavraciji. Namestitev v hotelu in nočitev.  

6. dan: Zajtrk. Dan bo zanimiv in prijetno počitniško obarvan. Vožnja s katamaranom po zalivu, kjer živijo pelikani, delfini, tjulnji, kormorane, želve in druge živali. Popoldan bo v Swakopmundu nekaj prostega časa za samostojne sprehode, nakupe, športne aktivnosti. Večerja in nočitev. 

7. dan: Zajtrk. Potovanje do zaliva Henties, nato mimo mesta Uis v notranjost v pokrajino DAMARALAND. Prihod do kulturnozgodovinskega spomenika TWEIFELFONTEIN, v katerega so vrezane slike žiraf, levov in nosorogov. Gravure je vrezalo pleme Sanov pred najmanj 6000 leti. Območje je znano tudi kot prvi primer zaščite kulturne dediščine pod UNESCOM v Namibiji. Namestitev v lodgih v mestu.  Obisk Zažgane gore v vulkanskem hribovju in obisk velikih piščali. Večerja in nočitev.  

8. dan: Po zajtrku ogled okamnelega gozda z debli, starimi 250 milijonov let. Potovanje mimo mesta Knorixas in obisk vasi v pokrajini Kaokoland, kjer živijo HIMBE, eno zadnjih ljudstev, ki še živijo na tradicionalen način kot nomadi s čredami krav in koz. Čeprav so navajeni obiskov belih ljudi, so vseeno ohranila svoje starodavne navade. Potovanje proti parku Etosha. Namestitev v lodgih, večerja in nočitev.  

9. dan: Zajtrk in obisk enega največjih narodnih parkov v Afriki, NARODNEGA PARKA ETOSHA. Celodnevni safari: preko sto vrst sesalcev in preko tristo ptičjih vrst. Najboljše lokacije za fotografiranje so vodni izviri. Naravno okolje je puščava, savana in gozd, kjer živijo vse najprepoznavnejše afriške živali: sloni, žirafe, nosorogi, zebre, levi, antilope, leopardi ... Večerja in nočitev. 

10. dan: Po zajtrku potovanje proti prestolnici. Postanek v mestu OKAHANDJA, ki je bilo nekoč nemška vojaška baza, danes pa slovi po svoji rokodelski tržnici; možnost nakupa spominkov – izdelkov iz lesa, ki ponazarjajo živali, maske. Popoldan prihod na farmo OKAPUKA ter še zadnje opazovanje afriških živali z odprtimi vozili. Večerja in nočitev v lodgu. 

11. dan: Zajtrk. Vožnja v Windhoek in transfer na letališče. Nočni polet proti Evropi.

12. dan: Prestopanje in nadaljevalni polet na enega od bližnjih letališč. 

 

CENA: 3.390 EUR pri najmanj 15 potnikih

            3.690 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski polet z enega bližnjih letališč z enim prestopanjem v Windhoek, vse letališke in varnostne takse, stroške namibijske vize v višini 65 EUR, 9 x nočitev s polpenzionom v lodgih oz. v hotelih v sobah 1/2 TWC, 1 x piknik kosilo na poti, vse prevoze po programu vključno s safarijem po NP Etosha, vse oglede, lokalnega vodnika, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine in izleti po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 =  260 EUR, napitnine.

OPOMBE: Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih brez sprememb vsebine programa. V času objave programa vsi letalski poleti in povezave še niso bili potrjeni. V tej zvezi se lahko datum odhoda še spremeni za dan ali dva. 

V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceno (možno doplačilo = 35 EUR na osebo za povratni transfer).

VIZUM: ob prijavi mora vsak potnik oddati kopijo potnega lista (z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od datuma odhoda). Cca. 14 dni pred odhodom se odda potni list in 2 fotografiji.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:

Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da Ne
  Morebitne dodatne želje

top