Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

VITEŠKE IGRE V SÜMEGU (BLATNO JEZERO, TIHANY IN BALATONFÜRED)

ODHOD: 22. avgust 2020 | 1 dan | avtobus | šifra: VI1197

Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 4. uri zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 5. uri v Celju (dvorana Zlatorog), ob 5.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 6. uri še v Mariboru (pred TC City). Vožnja po pomurski avtocesti do Pinc in naprej proti južni obali BLATNEGA JEZERA. Pri kraju Szanthod vkrcanje na trajekt in plovba do polotoka TIHANY na severni obali. Ogled istoimenske ribiške in muzejske vasice, kjer še vedno gojijo stare obrti. Možnost nakupa in okrepčila v trgovinicah in lokalih. Sledi vožnja do bližnjega BALATONFÜREDA. Krajši ogled znanega zdraviliškega mesta: kipa ribiča in čolnarja, promenada Tagore, spominska hiša pisatelja Jokai Mora, Panteon. Prosto za manjši nakup ali prigrizek. Popoldne obisk mesteca SÜMEG. Vzpon na grad iz 13. stoletja, ki kraljuje nad mestom in je stoletja kljuboval turškim vpadom. V poletnem času  mestece ponovno zaživi »srednjeveško življenje«. Stare ulice se spremenijo v srednjeveške delavnice, trgi pa v prave male tržnice, na ogled je starinsko orožje. Pod vznožjem grajskega hriba prisostvovanje srednjeveški predstavi hrabrih vitezov, grajskih gospodičen in trebušnih plesalk. Sledi srednjeveška pojedina, obogatena z domačim vinom. Po večerji vrnitev proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

 

CENA: 79 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja

             87 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo.

Vključeno: plovba s trajektom po Blatnem jezeru, vstopnino za grad Sümeg,  viteške igre, srednjeveška večerja s pijačo (rdeče in belo vino, mineralna voda).

Ni stroška prijavnine! Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

Izlet bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo prejeli navodila oz. priporočila v tej zvezi. 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top