Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

 

NORVEŠKA (S FJORDI)   

ODHOD: 30. maj 2018 | 9 dni | avtobus, ladja | šifra: NF1300

1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 16. uri. Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Prestop v Avstrijo na Šentilju in vožnja mimo Gradca in Welsa v Nemčijo. Nočna vožnja.

2. dan: Nadaljevanje vožnje mimo Regensburga proti Hannovru in Hamburgu po eni izmed možnih poti. V opoldanskem času prihod v pristaniško mesto KIEL, vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranje štiri-posteljne kabine in plovba proti Norveški. Nočitev na ladji v kabinah.

3. dan: Zajtrk na ladji in dopoldanski pristanek v norveški prestolnici OSLO. Ogled glavnih znamenitosti: nova opera, mestna hiša, kraljevska palača, katedrala, Vigelandov park ... Odhod na muzejski otok in obisk muzeja Kontiki, nato ogled znanega skansena, norveškega muzeja na prostem (tipična arhitektura, prikaz običajev, itd.). Nato vzpon na hrib Holmenkollen in postanek pri znani smučarski skakalnici. Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.   

4. dan: Zajtrk. V dopoldanskem času prosto v centru Osla (oz. nadaljevanje ogledov). Sledi avtobusna vožnja proti severu mimo mesta Hamar. Popoldanski prihod v turistično zimsko središče LILLEHAMER za krajši ogled olimpijskega mesta. Nadaljevanje poti preko zanimive pokrajine v Opplandu in zvečer nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku vožnja v regijo Vestlandet in vožnja preko slikovitega serpentinastega gorskega prelaza TROLLSTIGEN. Postanki na zanimivejših razglednih točkah (slap Stigfossen, soteska Gudbrandsjuvet ...) nato potovanje s trajektom preko Storfjorda in prihod v vasico Geiranger ob GEIRANGERFJORDU, ki velja za enega najlepših na Norveškem (na seznamu Unesca). Vkrcanje na ladjo in panoramska vožnja po fjordu do Hellesylta. Še razgibana vožnja proti jugu ob nekaterih fjordih in jezerih. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Vožnja s trajektom preko najdaljšega in enega najbolj znanih fjordov SOGNEFJORDA. Potovanje skozi Laerdal in nato v BORGUNDU ogled ene najstarejših lesenih cerkva na Norveškem. Nadaljevanje do Aurlandsfjorda skozi mesti Aurland in Flam, nato do Gudvangna, ki leži ob najožjem in naravno neokrnjenem NAEROYFJORDU (možnost vožnje z ladjo). Nadaljevanje vožnje v BERGEN, eno najlepših norveških mest. Popoldanski ogled: predel Bryggen, vožnja s tirno železnico na razgledno točko Floien. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Jutranji obisk tržnice in še nekaj prostega v mestnem jedru za individualne oglede in nakupe. Opoldansko vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranje štiriposteljne kabine in plovba proti Danski. Večerja na ladji. Nočitev na ladji v kabinah. 

8. dan: Zajtrk na ladji in pristanek v pristanišču HIRTSHALS. Vožnja preko Danske mimo Aarhusa in Koldinga. Prestop v Nemčijo in krajši popoldanski panoramski ogled HAMBURGA. Nastanitev v hotelu in nočitev nekje na poti proti jugu.

9. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti domu na relaciji Nürnberg–Passau–Graz. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

CENA: 1.040 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             1.140 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 4 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 x nočitev z zajtrkom v notranjih kabinah 1/4 TWC na trajektih na relacijah Kiel–Oslo in Bergen–Hirtshals, 1 x večerjo na ladji, vse prevoze s trajekti po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za muzej Kontiki in muzej na prostem v Oslu, za leseno cerkev v Borgundu, za tirno železnico nad Bergnom.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 v vseh hotelih = 180 EUR, za kabine na obeh trajektih: za notranjo kabino 1/2 TWC = 90 EUR/osebo, za notranjo kabino 1/1 TWC = 230 EUR/osebo, za notranjo kabino 1/3 TWC = 40 EUR/osebo, za vožnjo z ladjico po Naeroyfjordu = 35 EUR/os.

 

POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.


 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top