Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

KRIŽARJENJE PO DONAVI (BEOGRAD in NARODNI PARK ĐERDAP) 

ODHOD: 4. september 2020 | 3 dni | avtobus, ladja | šifra: KD1188

Ladja Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je bila zgrajena leta 2014. V dolžino meri 28 metrov, v širino pa 7. Na ladji je 70 sedežev v moderno opremljenem salonskem delu (bar, dva velika LSC monitorja visoke resolucije s sodobnim ozvočenjem. Na ladji so tudi ležalniki za sončenje, ki se nahajajo na zgornji palubi – število ležalnikov ustreza številu prijavljenih oseb. Kosilo je samopostrežno. Tehnične značilnosti ladje omogočajo 9-urno plovbo po programu.

1. dan: Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Hrvaško, mimo Zagreba proti Slavonskemu Brodu. Vmesni postanki. Vstop v Srbijo, vožnja mimo Sremske Mitrovice in opoldanski prihod v BEOGRAD. Krožni ogled mestnih znamenitosti: pravoslavna cerkev Sv. Save, Sv. Marka, mestna skupščina, zvezni parlament, Trg republike, Trg Nikole Pašića … Po osvežitvi peš na ogled starega mestnega jedra: Trg republike, Narodni muzej, Narodno gledališče, Študentski trg, Kalemegdan, Saborna cerkev, »konak« kneginje Ljubice … Prosto za samostojno odkrivanje mesta, za nakup na Knezmihajlovi ulici, tržnici ... Namestitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v pristanišče. Odhod ladje Aquastar Maxim ob 8. uri. Plovba iz Beograda, mimo Smederevske trdnjave do izliva Morave v Donavo, trdnjave Ram s konca 15. stoletja, v del kjer je Donava najširša v Srbiji. V bližini se nahaja najstarejši turistični objekt v Srbiji. Plovba vzdolž Srebrnega jezera do utrdbe Golubac. Vstop na območje NP ĐERDAP pri t.i. železnih vratih. Plovba skozi najdaljšo in najglobljo sotesko v Evropi, kjer je Donava najlepša. Območje edinstvene flore in favne krasijo ostanki enega najstarejših naselij v Evropi. Vožnja do Donjega Milanovaca. Ogled mesta, kjer je rimski cesar Trajan vtisnil svoj neizbrisen pečat na steno, znano kot Trajanova tabla. Popoldanski prihod v Tekijo. Transfer do Kladova, namestitev v hotelu »Aquastar Danube«, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku ogled HE ĐERDAP. Vožnja do arheološkega najdišča Lepenski Vir. Ogled naselja iz kamene dobe (6.500 pr. n št.). Sledi obisk etno- in ekokompleksa Kapetan Mišin Breg. Ogled galerije na prostem z več kot 400 skulpturami in kosilom v etnorestavraciji s čudovitim razgled na Donavo. Popoldne kratek postanek za ogled trdnjave Golubac. Vrnitev proti domu preko Požarevca in Beograda. Prihod v nočnih urah.


CENA: 283 EUR
pri najmanj 40 potnikih

            309 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, križarjenje po Donavi od Beograda do Tekije, 2 x polpenzion v hotelu *** oz.**** v sobah 1/2 TWC, 1 x v Beogradu, 1 x v Kladovu, zajtrk in kosilo na ladji med plovbo (samopostrežni), kosilo v etno-selu, vse cestnine, parkirnine in takse, lokalni vodniki (kjer je obvezno, slovenski vodnik, turistična taksa in zavarovanje v hotelu ter strošek organizacije.

Vključene vstopnine: za ogled HE Đerdap in Lepenski Vir.

POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

MOŽNO DOPLAČILO: za 1/1 sobo = 36 EUR.

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.
 

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top