Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

NARODNI PARK ĐERDAP IN VZHODNA SRBIJA

ODHOD: 22. junij 2019 | 3 dni | avtobus | šifra: NPD976

Odhod avtobusa iz Ljubljane, Celja in Maribora v poznih večernih urah (21. 6.). Prestop na Hrvaško.

1. dan: Nočna vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Beograda, nato mimo Požarevca, na relaciji Veliko Gradište–Golubac–Donji Milanovac. Vstop v NARODNI PARK ĐERDAP. Vožnja skozi eno največjih naravnih znamenitosti Evrope, sotesko Đerdap. Obisk arheloškega najdišča LEPENSKI VIR z ostanki sakralne arhitekture iz 7. tisočletja pred našim štetjem. Nadaljujemo skozi najlepši del Đerdapske soteske od Tekije do Kladova. Vožnja mimo »Gvozdene kapije«, malega in velikega »kazana«, Trajanove utrdbe in drugih zanimivostih na srbski in romunski strani Donave. Panoramska vožnja z ladjo po delu soteske. Sledi ogled HE Đerdap. Pozno popoldne namestitev v hotelu v Kladovu. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja po osrčju »Timočke krajine«. Kratek postanek v mestecu NEGOTIN ob Donavi, kjer načrtujejo gradnjo rekreativno-turističnega kompleksa »Dunavski biser«. Nato do ZAJEČARJA in ogled mestnega jedra: Narodni muzej, spomenik žrtvam »timočke bune«, radul-begov konak … Sledi pokušnja vin v eni izmed kleti na območju Knjaževca, kamor so vinsko trto prinesli že stari Rimljani. Pozno popoldne prihod v NIŠ in panoramski ogled drugega največjega srbskega mesta. Namestitev v hotelu, krajši počitek, nato večerja ob živi glasbi. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku ogled mesta: peš skozi kompleks trdnjave: hamam (turško kopališče), lapidarij, Bali-begova džamija … Obisk »Čele kule«, sprehod po nekdanji obrtniški ulici Kazandžijski sokak do Trga kralja Milana s spomenikom osvoboditeljem … Obisk spominskega kompleksa »na Čegru«, kjer se je odvijala bitka s Turki med prvo srbsko vstajo. Sprejem s kruhom in soljo, z aperitivom in kavo. Ogled s kustosom. Nato še nekaj časa za samostojno odkrivanje mesta, manjše nakupe, kosilo, sprehod po slikovitem »Keju« reke Nišave vzdolž starega mestnega jedra. Ob dogovorjeni uri slovo od mesta. Vožnja po avtocesti mimo Beograda in  Zagreba.  Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

 

CENA: 265 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             285 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC,  1 x večerjo v hotelu, 1 x večerjo ob živi glasbi, vožnjo z ladjo po soteski Đerdap, pokušnjo vin, oglede po programu, lokalno vodenje (kjer je obvezno), cestnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: Lepenski vir, HE Đerdap, Čele kula in kompleks Čegar v Nišu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 30 EUR.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima osebama).

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top