Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

VELIKA TURA PO MADŽARSKI

ODHOD: 8. junij 2019 | 6 dni | avtobus | šifra: VM1345

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 5. uri, pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici, Mariboru ... Vožnja po pomurski avtocesti, prestop meje na Madžarsko in nadaljevanje poti preko Nagykanizse in Kaposvarja. Prihod v PECS, mesto pod zaščito UNESCA, ki je bilo leta 2010 kulturna prestolnica Evrope. Ogled znamenitosti: ena največjih katedral v Evropi, turška mošeja paše Gasi Kassima, razvaline kopališča Memi paše, narodno gledališče, glavni trg Szechenyi, stolp Barbakane. Obisk delavnice v kulturni četrti Zsolnay in seznanitev s tradicionalnim načinom proizvodnje te slovite keramike. Še ogled muzeja rokavic. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku potovanje preko Baje do SZEGEDA. Mesto je znano po tovarni Pick, kjer že 150 let proizvajajo slavno ogrsko salamo. Ogled mestnega jedra: stolp Dömötor – najstarejša stavba v mestu, votivna cerkev, univerza, trg Sv. Štefana z vodnim stolpom, židovska sinagoga. Čas za kosilo ali sprehod ob obrežju Tise. Nadaljevanje vožnje mimo mesta Bekescsaba in pozen popoldanski prihod v DEBRECEN, drugo največje madžarsko mesto in ekonomsko središče vzhodne Madžarske. Krajši panoramski ogled (muzej Deri, protestantska cerkev, gledališče ... Namestitev v hotelu v Debrecenu ali okolici. Večerja in nočitev.   

3. dan: Zajtrk. Vožnja mimo mesta Nyiregyhaza do vinorodnega TOKAJA. Po krajšem ogledu mesta, obisk ene izmed značilnih vinskih kleti in pokušnja »vina kraljev ali kralja vin«, kot mnogi imenujejo to znano desertno vino. Nadaljevanje poti mimo Miškolca do mesta EGER. Ogled mesta: trg Szabadsag, Buttlerjeva hiša, župnijska hiša, stolnica in minoritska cerkev. Nato obisk vinske kleti na tem območju. Ogled in pokušnja znamenitega rdečega vina “Bikaver” (bikova kri). Večerni prihod v BUDIMPEŠTO, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku ogled madžarske prestolnice. Postanek ob Elizabetinem mostu in sprehod  do pokrite tržnice ter po mestnem jedru Vaci. Ogled zbirk Narodnega muzeja. Sledi krožni ogled mestnih znamenitosti: Trg herojev, Narodna galerija, cerkev sv. Štefana, Parlament (notranji ogled, če bo možno) ...  Sledi vzpon na grajski grič do ribiške utrdbe, do Matijeve cerkve in grajskega kompleksa. Nazadnje še z vzpon do trdnjave Citadela. Vrnitev v hotel. Po osvežitvi odhod na večerjo v eno izmed znanih čard, kjer bo ob vključeni jedači in pijači tudi zanimiv folklorni program. Kasnejša vrnitev v hotel in nočitev.

5. dan: Zajtrk, vožnja proti kolenu Donave do ESTERGOMA, rojstnega mesta prvega madžarskega kralja sv. Štefana. Ogled mogočne katedrale in ostankov kraljevega gradu … Nadaljevanje poti mimo Györa v FERTOD. Ogled razkošnega dvorca in vrtov grofov Esterhazyjev, ki mu pravijo tudi madžarski Versailles. Sledi krajši obisk obmejnega mesteca SOPRON za sprehod po slikovitem jedru. Še prihod v univerzitetno mesto SZOMBATHELY, ki velja za najstarejše na Madžarskem. Sprehod skozi jedro: trg Fo, škofijska palača, stolnica, sinagoga … Postanek pri kipu in cerkvi sv. Martina. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku vožnja do mesta VESZPREM, enega najlepše urejenih madžarskih mest. Ogled starega mesta: katedrala, mestna in deželna hiša, knjižnica, vzpon na grajski grič. Opoldanski prihod do Blatnega jezera in do polotoka TIHANY. Obisk muzejske vasice s tipično arhitekturo. Prosto za obisk trgovinic in kosilo. V popoldanskem času nadaljevanje poti ob severni obali jezera. Obisk kleti in degustacija vin v slikovitem  območju Badacsonyja. Panoramska vožnja skozi KESTHELY in postanek ob baročnem dvorcu Festetics za sprehod po grajskih parkih. Zadnji postanek bo v znanem zdraviliškem mestecu HEVIZ za zadnje nakupe in sprehod do termalnega jezera. Povratek v Slovenijo in prihod v Maribor, Celje, Ljubljano v poznih večernih urah.

 

CENA: 590 EUR pri najmanj 30 potnikih 

            650 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 5 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC (1 x večerja v čardi s folklornim programom, glasbo in pijačo), pri vseh večerjah vključena pijača (1 steklenica za 2 osebi ali 1/2 l vina točenega vina ali brezalkoholna pijača), vse oglede po programu, 3 x ogled kleti s pokušnjo vin (kot v programu), prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.  

Vključene vstopnine: za katedralo, mošejo Gasi Kassim paše ter kulturno četrt Zsolnay v mestu Pecsu, za narodni muzej in parlament v Budimpešti, za katedralo v Estergomu, za dvorec Fertod.

MOŽNA DOPLAČILA:  za sobo 1/1 = 100 EUR.

 

POTOVANJE “FIRST CLASS”: V turistični agenciji Sajko želimo pri izbranih daljših avtobusnih potovanjih ponuditi našim potnikom še več vključenih storitev in še udobnejše potovanje. Oznaka FIRST CLASS ob programu pomeni:
- nadstandardna razdalja med sedeži na avtobusu (vsaj 82 cm), kar pomeni več prostora in udobja za potnike,
- mini vodnik z opisi glavnih znamenitosti posameznega potovanja in zemljevid poti.

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top