Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

IRAN

ODHOD: 26. april 2018 | 10 dni | letalo | šifra: IRA452

1. dan: Zbirališče potnikov na letališču v Zagrebu (po želji organiziran transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane) in popoldanski polet preko enega od evropskih letališč  v TEHERAN. Nočni polet.

2. dan: Jutranji pristanek, čas za osvežitev in spoznavanje prestolnice. Obisk nekaterih muzejskih zbirk: Muzej draguljev (če bo odprt), arheološki muzej, muzej preprog in keramike. Ogled poletne rezidence zadnjega perzijskega šaha Reze Pahlavija. Večerni let v KERMAN. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v starodavno mesto BAM, ki je pod zaščito Unesca. Sledi ogled mesteca MAHAN s čudovitimi vrtovi, palačo in mavzolejem znanega sufijskega derviša. Mavzolej slovi po kupoli in keramičnih ploščicah. Vrnitev v Kerman, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Avtobusna vožnja po raznoliki pokrajini v YAZD, mesto na robu puščave s strateško lego in bogato trgovsko zgodovino na Svilni poti, tudi pomembno središče zaratustrstva. V Templju večnega ognja plamen neprekinjeno gori že od leta 470. Arhitekturna mojstrovina je tudi Petkova mošeja z dvema minaretoma. Večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku obisk PASARGADA z znamenito grobnico kralja Kira Velikega. Nato obisk PERZEPOLISA, nekdanje mogočne in bleščeče prestolnice Darija I: dvorana stoterih stebrov, stopnišča, reliefi, grobnice, palače ... Ogled grobnice perzijskih vladarjev v NAGŠ-I-ROSTAMU in reliefov sasanidskih kraljev v NAGŠ-I-RADŽABU. Večerni prihod v Širaz. Večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku ogled ŠIRAZA, iranske kulturne prestolnice oz. »Mesta vrtnic in slavčkov«. Sprehod po ulicah in opazovanje vsakdanjega življenja in trgovanja, ogled koranskih vrat, obisk pokritega bazarja Vakil. Še do Alijevega mavzoleja in mavzoleja znamenitih perzijskih pesnikov Hafeza in Sadija. Večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Odhod z avtobusom v Isfahan. Ogled mesta ISFAHAN, bisera islamske arhitekture: Imamov trg, Imamova in Luftollahova mošeja, sedem-nadstropna palača Ali Qapu, trije znameniti mostovi preko reke Zayandeh. Večerja in nočitev.

8. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v Isfahanu: mošeja Jameh, palača Chenel Sotun, obisk armenske četrti s katedralo Vank. Popoldan prosto za samostojne oglede, barantanje za spominke ... Večerja in nočitev.

9. dan: Po zajtrku vrnitev proti Teheranu. Postanek v slikoviti vasici ABYANEH na iranskem podeželju ter v KASHANU z mnogimi tradicionalnimi stavbami, vrtovi in sijajno arhitekturo. Prihod v Teheran. Zaključek dneva s poslovilno večerjo. Nočitev.

10. dan: Po zajtrku transfer na letališče in polet preko enega od evropskih letališč v Ljubljano. Po želji še organiziran transfer do Celja in Maribora.

 

CENA: 1.675 EUR pri najmanj 35 potnikih 

             1.735 EUR pri najmanj 25 potnikih

           1.855 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet Zagreb–Teheran–Ljubljana (preko enega evropskih letališč), notranji polet Teheran–Kerman, vse letališke pristojbine, nočitve v hotelih***/****, polpenzione po programu, vse avtobusne prevoze in vse oglede po programu, lokalne vodnike, odličnega slovenskega vodnika in organizacijo.

V
ključene vse vstopnine po programu.

M
NA DOPLAČILA:  za sobo 1/1 = 280 EUR, za iranski vizum = 50 EUR, za priporočene napitnine = 50 EUR (na poti), za transfer iz Maribora, Celja oz. Ljubljane do letališča Zagreb in iz letališča Ljubljana do Celja oz. Maribora = 15 EUR/osebo/smer.

Pb prijavi je treba oddati kopijo potnega lista.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top