Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

MEHIKA

ODHOD: 25. oktober 2019 | 11 dni | letalo | šifra: MEH453

1. dan: V zgodnjih jutranjih urah transfer potnikov iz Ljubljane, Celja in Maribora na eno bližnjih letališč. Polet letala proti Mehiki z enim vmesnim prestopanjem. Pristanek letala na letališču v MEXICO CITYJU predvidoma proti  večeru. Transfer do hotela v središče mesta in nočitev.   

2. dan: Zajtrk. Vožnja v GUADALUPE za  obisk romarske bazilike. Kosilo, nato vožnja v  TEOTIHUACAN, mesto bogov. Ogled Sončeve in Lunine piramide, tempelja Pernate kače … Vrnitev v hotel in nočitev.   

3. dan: Zajtrk. Ogled MEXICO CITYJA: park Alameda, Palača lepih umetnosti, Casa de los Azuljos, glavni trg, Narodna palača ... Postanek pri ostankih Azteškega templja Mayor in ogled največje katedrale Latinske Amerike. Obisk antropološkega muzeja s predstavitvijo vseh civilizacij območja. Vožnja v XOCHIMILCO na ogled ostankov  plavajočih vrtov. Vožnja z barko po kanalih, pozno kosilo ob mehiških melodijah romantičnih Mariachijev ... Vrnitev v hotel in nočitev.   

4. dan: Zajtrk. Potovanje po razgibani pokrajini med mogočnimi kaktusi, mimo vulkana Popocatepetel, preko države Puebla in naprej v državo Oaxaca. Na planoti MONTE ALBAN, ogled zapuščine Zapotekov in Mixtekov. Večerja in nočitev v mestu OAXACA.    

5. dan: Zajtrk. Ogled mesta z izrazitim mehiškim temperamentom. Na tržnici je možno  poskusiti specialiteto – pečene kobilice. Odhod v EL TULI, kjer se nahaja najdebelejše drevo na svetu. Obisk ene izmed destilerij Mezcala, nato vožnja čez hribovito območje do Pacifiškega oceana, pri mestu Salines Cruz. Večerja in nočitev v Tehuantepecu.   

6. dan: Zajtrk. Vožnja v državo Chiapas do kanjona SUMIDERO, kjer sledi vkrcanje na hitre čolne in ogled tega mogočnega, do 1000 m globokega kanjona. Še obisk ene od vasi s potomci Majev, kjer šamani v svojevrstni cerkvi zdravijo bolezni. Večerja in nočitev v SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS.   

7. dan: Zajtrk in spust do mehiških nižin Chiapasa. Vožnja v PALENQUE in vstop med razvaline nekoč velikega obrednega središča Majev pod mogočno piramido, znanega po mistični grobnici vladarja Pakala. Večerja in nočitev.   

8. dan: Zajtrk. Potovanje po ravnini skozi državo Tabasco v državo Campeche in dalje ob Mehiškem zalivu. Prihod v glavno mesto CAMPECHE, nekdanjo kolonialno obmorsko trdnjavo. Večerja in nočitev.   

9. dan: Zajtrk. Postanek v KABAHU za ogled ovalne piramide nunskega samostana in vladarjeve palače. Vožnja do enega najbolj znanih in najbolje ohranjenih majevsko-tolteških mest, CHICHEN ITZE. Ogled astrološke stavbe, mogočne piramide El Castillo, astronomskega observatorija El Caracol, palače vojščakov ... Večerja in nočitev v okolici.   

10. dan: Po zajtrku vožnja v CANCUN, panoramska vožnja ob znamenitem letoviškem delu ob morju, nato transfer na letališče in polet proti Evropi.

11. dan: Prestop na enem vmesnih letališč in še polet proti bližnjemu letališču od koder sledi še organiziran transfer nazaj v Slovenijo.

 

CENA: 2.990 EUR pri najmanj 15 potnikih 

            3.290 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: polet iz bližnjega letališča v Mexico City in nazaj iz Cancuna do bližnjega letališča (z enim prestopanjem v vsako smer), vse letališke takse v višini 495 EUR, vse prevoze s klimatiziranimi avtobusi po Mehiki, 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih/haciendah***/**** v Mehiki, 8 obrokov v Mehiki (večerje ali kosila), organiziran transfer iz Slovenije do bližnjega letališča, lokalnega vodnika, odlično slovensko vodenje in organizacijo. 

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA:  za sobo 1/1 = 360 EUR, za pričakovane napitnine na poti = cca. 40 USD, možno je podaljšanje programa s počitnicami v Cancunu (proti doplačilu, več informacij v poslovalnicah).

OPOMBA: V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato je možna sprememba odhodnega letališča, zamik datuma za dan ali dva oz. manjša prerazporeditev programa, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa. Ob prijave je treba oddati kopijo potnega lista.

V primeru poleta iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ali Gradca, transfer do letališča ni vključen v ceni (doplačilo po želji v tem primeru = 35 EUR za povratni transfer).

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top