Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

AVSTRALIJA in NOVA ZELANDIJA

ODHOD: 16. februar 2019 | 21 dni | letalo | šifra AVN447

1. dan: Organiziran prevoz potnikov iz Maribora, Celja in Ljubljane do letališča Benetke. Polet preko vmesnega letališča proti Avstraliji.

2. dan: Nadaljevalni polet proti Avstraliji. Obroki na letalu. Popoldanski pristanek na zahodni obali v PERTHU. Prvi ogledi, namestitev v hotelu, počitek in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Avtobusni izlet iz Pertha proti severu. Vožnja delno ob oceanu, ki je na tem delu Avstralije raj za deskarje. Potovanje skozi narodni park Yanchep, ki je znan po bogatem živalskem svetu. Kosilo na poti. Vstop v narodni park Nambung za občudovanje snežno belih peščenih sipin, predvsem pa slikovite rumene puščave PINNACLES. Puščava je tu prepredena s stotinami nenavadnih, tudi do pet metrov visokih apnenčastih osamelcev, podobnih termitnjakom. Vrnitev v Perth in nočitev.

4. dan: Po zajtrku sledi dopoldanski ogled mesta PERTH, ki slovi kot eno najlepših v Avstraliji: Kings Park z botaničnim vrtom, parlament, katedrala, vladna palače, mestna hiša, kovnica denarja ... Sprehod ob reki Swan do modernega zvonika-mestne simbolike ... Opoldanska vožnja do bližnjega pristanišča FREMANTLE, znanega po sproščenem vzdušju, pa tudi po slavni jadralski tekmi. Prosto za kosilo v enem izmed številnih lokalov ob obali. Popoldanski izlet v dolino reke Swan do parka živali WILDLIFE CAVERSHAM. Ogled parka in srečanje s številnimi avtohtonimi avstralskimi živalmi (kenguruji, koalami, wombati, posumi, emuji ... ). Vrnitev v Perth in nočitev.

5. dan: Zgodnje vstajanje. Transfer na letališče in jutranji polet iz Pertha v notranjost Avstralije v ALICE SPRINGS − prestolnico Rdečega centra. Ogled mesta z obiskom hriba Anzac, telegrafske postaje in centra “letečih zdravnikov”. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku sledi avtobusna vožnja iz Alice Springsa v AYERS ROCK. Popoldanski ogled nenavadnih gora OLGAS. Nastanitev v naselju Yulara, nato opazovanje sončnega zahoda pred aboriginsko sveto goro ULURU. Večerja in nočitev.  

7. dan: Zgodnje vstajanje in sončni vzhod pod goro ULURU. Gotovo eden izmed vrhuncev potovanja! Še ogled aboriginskega kulturnega centra, nato transfer na letališče v Ayers Rocku in polet v MELBOURNE. Popoldanski pristanek, prva krajša panorama milijonskega mesta. Večerja v restavraciji in druženje s tamkajšnjimi Slovenci. Nastanitev in nočitev v hotelu.

8. dan: Zajtrk. Celodnevni izlet po VELIKI OCEANSKI CESTI. Ogled naravnih znamenitosti: Loch Ard, Twelve Apostols, London Bridge ... Kosilo na poti. Večerna vrnitev v Melbourne in nočitev. 

9. dan: Zajtrk. Ogled Melbourna: parlament, katedrala sv. Patricka, Cookova koliba, botanični vrt ... Transfer na letališče in polet v prestolnico CANBERRO. Večerja pri slovenskem društvu, nastanitev v hotelu in nočitev.

10. dan: Zajtrk in ogled: sodišče, stari in novi parlament, Anzac Hill, Memorial ... Avtobusna vožnja proti SYDNEYU. Postanek na plaži Bondi, večerni prihod in prva panorama centra: The Rocks, Harbour Bridge, … Nastanitev in nočitev.

11. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled Sydneya: predel Rocks, katedrala, znamenita opera – notranji ogled, vzpon na stolp AMP. Možnost vožnje z ladjico po sydneyskem zalivu. Nočitev.

12. dan: Zajtrk in prosto dopoldne v Sydneyu. Popoldanski transfer na letališče. Polet na Južni otok NOVE ZELANDIJE, večerni pristanek. Nastanitev in nočitev.

13. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled mesta CHRISTCHURCH - prestolnice južnega otoka: krajši krožni ogled mesta s katedralo, botaničnim vrtom … Popoldanski odhod z avtobusom iz Christchurcha proti osrednjemu delu otoka. Nastanitev nekje na poti. Večerja in nočitev. 

14. dan: Zajtrk. Nadaljevanje poti pod vznožje najvišje novozelandske gore MT. COOK. Sledi vožnja do QUEENSTOWNA, turistične prestolnice južnega otoka in krajši ogled mesta. Popoldan nadaljevanje poti do mesta TE ANAU. Nočitev v hotelu, večerja in nočitev.  

15. dan: Zajtrk. Vožnja do enega najlepših fjordov − MILFORD SOUNDA. Panoramska plovba in občudovanje narave fjorda, ki ga obkrožajo novozelandske Alpe. Kosilo na ladji. Vrnitev v Te Anau. Nočitev v hotelu.  

16. dan: Po zajtrku vožnja do letališča Queenstown in polet na Severni otok do prestolnice WELLINGTON. Panorama novozelandskega glavnega mesta: parlament, katedrala, stara lesena palača, mimo muzeja Te Papa ... Nastanitev v hotelu in nočitev.  

17. dan: Zajtrk. Odhod iz Wellingtona in vožnja preko NP Tongariro ter mimo vulkana Ruapehu, prizorišč snemanja Gospodarja prstanov. Postanek ob jezeru TAUPO, ogled geotermalne elektrarne WAIRAKEI. Postanek na geotermalnem območju v DOLINI MESEČEVIH KRATERJEV. Proti večeru prihod v Rotoruo, nastanitev, večerja in nočitev v hotelu. 

18. dan: Po zajtrku ogled ROTORUE: gejzirji, maorski kulturni center ter obisk kmetije Agrodome za spoznavanje pasem novozelandskih ovac. Nekaj prostega časa v mestu. Zvečer možnost večerje z atraktivnim programom v Maorski vasi. Nočitev v hotelu.

19. dan: Zajtrk. Vožnja do votline WAITOMO s svetlečimi črvi in ogled. Popoldanski prihod v AUCKLAND, mesto dveh morij ter krožni ogled glavnih znamenitosti. Vzpon na znameniti Skytower in nastanitev v hotelu. Nočitev. 

20. dan: Po zajtrku še prosto v centru mesta za zadnje opravke in nakupe. Sledi transfer na letališče in polet iz Aucklanda predvidoma preko Sydneya ali Melbourna proti Evropi. Obroki na letalu.

21. dan: Jutranji pristanek na vmesnem letališču, nato nadaljevalni polet proti letališču Benetke. Sledi še transfer v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.

 

CENA: 6.100 EUR pri najmanj 25 potnikih 

            6.350 EUR pri najmanj 15 potnikih

              6.650 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: vse polete po programu (interkontinentalni polet iz bližnjega letališča do Pertha in iz Auklanda nazaj do bližnjega letališča; notranje polete Perth-Alice Springs, Ayers Rock-Melbourne, Melbourne-Canberra, Sydney-Christchurch, Queenstown-Wellington) vse letališke takse (v višini cca. 895 EUR), 18 x nočitev v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 16 x zajtrk, 10 obrokov po programu (kosila ali večerje), vse prevoze s klimatiziranimi avtobusi na celotni poti, transfer iz Slovenije do letališča Benetke in nazaj, urejanje avstralskega vizuma (35 EUR), odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: NP Pinnacles, park Wildlife Caversham, NP Uluru, telegrafska postaja in center »letečih zdravnikov« v Alice Springsu, stolp AMP in opera v Sydneyu, izlet z ladjico po Milford Fjordu, maorski kulturni center ter prikaz striženja ovac v Rotorui, ogled jame Waitomo, Sky Tower v Aucklandu ... (vseh vključenih  vstopnin je cca. 320 EUR/osebo).

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 890 EUR, za vožnjo z ladjico po sydneyskem zalivu, za maorsko večerjo v Rotorui (cene na licu mesta).

NASTANITEV v hotelih/motelih (kategorije približno***) je preverjena, dokaj kakovostna in čista (ni pa luksuzna).

 

POPUSTI: -5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču.

OPOMBE: pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in zamenjave  obrokov (kosilo namesto večerje ali obratno). Vsak potnik ob prijavi odda kopijo svojega potnega lista (z veljavnostjo 6 mesecev od dneva zaključka potovanja), navesti pa mora tudi svoj poklic in mesto zaposlitve zaradi urejanja turističnega vizuma za Avstralijo.

Možno je tudi nadaljevanje potovanja na otok FIJI za 3 dni. Doplačilo znaša cca. 990 EUR (letalski polet iz Aucklanda na Fiji in nazaj, 3 x polpenzion na obali na Fijiju v hotelu****, poldnevni izlet po otoku, vsi transferji...). 

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top