Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

MALA TURA PO ROMUNIJI   

ODHOD: 30. april | 5 dni | avtobus | šifra: MR1340

1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 19. uri zvečer. Pobiranje potnikov v Celju, Mariboru, Murski Soboti ter vožnja mimo Lendave na Madžarsko. Potovanje po hitri cesti mimo Nagykanisze in Budimpešte. Nočna vožnja.

2. dan: Nadaljevanje poti mimo Szegeda, prestop meje v ROMUNIJO in jutranji prihod v TIMISOARO. Krajši krožni ogled mesta in sprehod po središču mimo gledališča do znamenite ortodoksne katedrale. Nadaljevanje vožnje mimo Lugoja do HUNEDOARE. Postanek pri gradu iz 14. stoletja, ki sodi med največje dosežke transilvanske arhitekture (zunanji ogled). Potovanje preko mesta Sibiu proti romunski prestolnici. Večerni prihod v BUKAREŠTO, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Ogled “vzhodnega Pariza”, kakor tudi pravijo romunski prestolnici: Trg Unirii, Hiša ljudstva - pralament (notranji ogled druge največje zgradbe na svetu), Atheneul, Stavropolska cerkev, slavolok, Trg Palatului ...  Nekaj prostega v popoldanskem času za nakupe oz. samostojne ogled. Možnost večerje s folklornim programom v enem izmed lokalov. Nočitev v hotelu.   

4. dan: Zajtrk in takojšen odhod z avtobusom na sever v pokrajino TRANSILVANIJA. V kraju SINAIA ogled dvorca PELES – nekdanje poletne rezidence romunske kraljeve družine. Nadaljujemo do mesta BRASOV, kjer sledi ogled zgodovinskega jedra: črna cerkev, mestno obzidje ... Sledi vožnja v SIGHISOARO - rojstni kraj grofa Dracule: krajši ogled srednjeveškega mestnega jedra z ohranjenim obzidjem in obrambnimi stolpi. V mestu sta tudi rojstna hiša in kip grofa Drakule. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.  

5. dan: Po zajtrku odhod iz Sigishoare in vožnja v mesto CLUJ NAPOCA. Krajši ogled: mestno jedro, osrednji trg, cerkev sv. Mihaela … Sledi vračanje z avtobusom proti domu mimo Oradee, prestop nazaj na Madžarsko in nato nadaljevanje vožnje preko Szolnoka in Budimpešte. Vmesni postanki, nato še vožnja mimo Blatnega jezera nazaj v Slovenijo. Vrnitev v Slovenije v poznih večernih urah. 

 

CENA: 370 EUR pri najmanj 40 potnikih 

            420 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 x večerja kot po programu, prevoz s turističnim avtobusom na celotni relaciji, vse cestnine, takse in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključeni vstopnini: za parlament v Bukarešti in dvorec Peles.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 60 EUR/osebo, za večerjo s folklornim programom 30 EUR/osebo, za ostale eventuelne vstopnine, ki niso vključene.

POPUSTI: za otroka do 12 let 25% (v sobi z dvema odraslima osebama).

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da 
  Morebitne dodatne želje

top