Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

PORTUGALSKA

ODHOD: 1. maj 2018 | 6 dni | letalo | šifra: POR011

1. dan: Avtobusni transfer iz Maribora predvidoma v večernih urah in pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane in Postojne proti Sežani.  Prestop v Italijo in vožnja mimo Benetk in Padove.

2. dan: Nadaljevanje vožnje po Italiji in zgodnji jutranji prihod na letališče v Bergamu. Ob 06.10 polet letala nizkocenovne družbe Ryanair proti Portugalski. Pristanek v Lizboni ob 08.15 po lokalnem času. Vkrcanje na portugalski avtobus in zanimiv izlet v okolico Lizbone. Najprej v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop, če bo odprto). V nadaljevanju vožnja na najbolj zahodni del Evrope – CABO DEL ROCA. Popoldanski postanek v letoviškem ESTORILU in vrnitev v LIZBONO. Krajša panoramska vožnja skozi portugalsko prestolnico: trg Comercio, trg Rossio, avenja Liberdade, trg Pombal ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled Lizbone: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama. Popoldne odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in še obisk cerkve samostana San Jeronimos. Če bo možno še vožnja preko mostu 25. april, enega največjih mostov na svetu in vrnitev v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s petjem tipičnih portugalskih pesmi “fado”. Nočitev v hotelu.  

4. dan: Po zajtrku vožnja proti severu. Prvi postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Nato postanek v zanimivem ribiškem in letoviškem mestecu NAZARE.  Nadaljevanje poti v BATALHO za ogled znamenitega samostana. Sledi popoldanski prihod v romarsko FATIMO za ogled osrednjega trga in cerkve. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Dopoldanski obisk mesta COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Popoldanski prihod v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Krožna panoramska vožnja skozi mesto in po aveniji Boavista, ki seže do atlantskega oceana. Vrnitev v staro mesto, čez znameniti most Luisa I. čez reko Douro in pokušnja “porta” v eni izmed tamkajšnih znanih kleti. Možnost vožnje z ladjico po reki Douro. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v mestu: katedrala, Torre dos Clerigos, obisk znamenite borze »Bolsa«. Prosto za kosilo v živahnem predelu Ribeira in še nekaj prostega časa za individualne oglede. Sledi popoldanski transfer na letališče v Portu. Ob 19.35 polet v Bergamo s pristankom predvidoma ob 23.10 po lokalnem času. Sledi transfer nazaj v Ljubljano, Celje in Maribor. Predviden povratek domov v jutranjih urah oz. dopoldanskih urah. (07. maja).

 

CENA: 699 EUR pri najmanj 35 potnikih 

            765 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske polete z letalsko družbo Ryanair na relaciji Bergamo–Lizbona in Porto–Bergamo, vse letališke in varnostne takse, 1 kos ročne prtljage do 10 kg omejenih dimenzij (maximalno 55 x 40 x 20 cm) + še 1 manjši kos (maximalno 35 x 20 x 20 cm), 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 večerji po programu, vse prevoze na Portugalskem s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, avtobusni transfer iz Slovenije do letališča Bergamo in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: Bolsa, pokušina porta, Batalha, grad Sao Jorge, stolp Belem.  

MOŽNA DOPLAČILA: - za sobo 1/1 = 100 EUR, za obisk lokala s tipično portugalsko poulično pesmijo »fado« in portugalsko folkloro (prevoz, program, večerja, pijača) = cca. 50 EUR pri min. 20 udeležencih (vodniku na poti), za velik kos prtljage za oddajo na željo in po trenutnem ceniku letalskega prevoznika).

Program se lahko še prerazporedi po dnevih.

 INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top