Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

OTOK MADEIRA       

ODHOD: 20. junij 2020 | 7 dni | letalo | šifra: MAD797

1. dan: Jutranji transfer iz Slovenije (iz Maribora, Celja, Ljubljane ...) do letališča v Benetkah. Polet letala družbe Tap Air ob 11.40 preko Lizbone v Funchal. Pristanek na otoku MADEIRA predvidoma ob 18.20. Večerni transfer do hotela, namestitev in nočitev.   

2. dan: Zajtrk. Ogled mesta FUNCHAL z našim vodnikom (peš in z javnim prevozom, če bo treba). Ogled starega jedra mesta, kamor so se v 15. stoletju naselili prvi prebivalci otoka. Ogled mestne katedrale, obisk zanimivih tržnic (ribe, sadje, cvetje …) in nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje slikovitih uličic. Po želji in dogovoru dodatni ogledi v okolici (botanični vrt in degustacija vina). Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku celodnevni izlet po slikoviti zahodni strani otoka. Postanek v ribiški vasici CAMARA DE LOBOS, nadaljevanje do rta CABO GIRAO, ki je s 580 m najvišji klif v Evropi. Postanek v vasici Ribeira Brava ter vožnja na severno stran otoka, preko Encumeade, razgled na obe strani otoka. Še mimo slikovite vasice Sao Vicente in postanek v PORTO MONIZU, kjer so v lavo vklesani naravni bazeni. Povratek čez edinstveno planoto Paul de Serra. Večerja in nočitev v hotelu. 

4. dan: Po zajtrku poldnevni izlet do razgledišča PICO DOS BARCELOS, lep razgled na Funchal in zaliv. Nadaljevanje do EIRA DO SERRADO, razgled na gore in dolino Curral das Freiras z vasico zgrajeno na kraterju ugaslega vulkana. Naslednji postanek v vasi Monte z cerkvijo zavetnice otoka z grobnico zadnjega avstrijskega cesarja. Prost popoldan. Večerja v hotelu.

5. dan: Po zajtrku raziskovanje zahodnega dela otoka. Vožnja do PICO DO ARIEIRO in razgled na najvišji vrh otoka. Vožnja skozi lovorjev gozd v vas RIBEIRO FRIO z bujno vegetacijo. Sledi prihod v  SANTANO, najbolj tipično vasico otoka, znano po pisanih hišicah s slamnato streho. Vrnitev mimo krajev Porto da Cruz in ribiške vasice MACHICO, ki ji pravijo tudi »rojstvo« otoka. Nočitev v hotelu. Možnost obiska lokala s programom in tipično večerjo.  

6. dan: Po zajtrku vožnja ob jugozahodni obali, nato v notranjost do SERRA DE AGUA za pokušino lokalne pijače »poncha«. Nadaljevanje do kraja SAO VICENTE na severni obali; obisk 3D centra, ki prikazuje »rojstvo« Madeire (vulkanski izbruhi). Vrnitev v hotel, prost preostanek dneva, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 10.00 preko Lizbone v Benetke, kjer bo pristanek predvidoma ob 19.20. Organiziran transfer v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.

 
CENA: 1.050 EUR
pri najmanj 30 potnikih

             1.150 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke–Lizbona–Funchal in nazaj, vse letališke takse v višini cca. 220 EUR, 6 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC, 4 x večerja, vse oglede po programu, vse prevoze na Madeiri po programu, transfer od letališča do hotela in nazaj, avtobusni transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slov. vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 110 EUR,
- za dodatne oglede 2. dne v Funchalu (Monte, botanični vrt),
- za tipično večerjo s programom,
- za pričakovane napitnine.

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top