Najhitreje do posebnih akcij! Prijavite se na e-novice!

 

OTOK MADEIRA  

ODHOD: 22. junij 2019 | 7 dni | letalo | šifra: MAD797

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora, pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane ter vožnja do letališča v Benetkah. Polet letala družbe Tap Air preko Lizbone v Funchal. Večerni pristanek na otoku MADEIRA. Transfer do hotela, namestitev in nočitev.   

2. dan: Zajtrk. Ogled mesta FUNCHAL z našim vodnikom (peš in z javnim prevozom, če bo treba). Ogled starega jedra mesta, kamor so se v 15. stoletju naselili prvi prebivalci otoka. Ogled mestne katedrale, obisk zanimivih tržnic (ribe, sadje, cvetje …) in nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje slikovitih uličic. Po želji in dogovoru dodatni ogledi v okolici (botanični vrt in degustacija vina). Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku celodnevni izlet po slikoviti zahodni strani otoka. Postanek v ribiški vasici CAMARA DE LOBOS, nadaljevanje do rta CABO GIRAO, ki je s 580 m najvišji klif v Evropi. Postanek v vasici Ribeira Brava ter vožnja na severno stran otoka, preko Encumeade, razgled na obe strani otoka. Še mimo slikovite vasice Sao Vicente in postanek v PORTO MONIZU, kjer so v lavo vklesani naravni bazeni. Povratek čez edinstveno planoto Paul de Serra. Večerja in nočitev v hotelu. 

4. dan: Po zajtrku poldnevni izlet do razgledišča PICO DOS BARCELOS, lep razgled na Funchal in zaliv. Nadaljevanje do EIRA DO SERRADO, razgled na gore in dolino Curral das Freiras z vasico zgrajeno na kraterju ugaslega vulkana. Naslednji postanek v vasi Monte z cerkvijo zavetnice otoka z grobnico zadnjega avstrijskega cesarja. Prost popoldan. Večerja v hotelu.

5. dan: Po zajtrku raziskovanje zahodnega dela otoka. Vožnja do PICO DO AVEIRO in razgled na najvišji vrh otoka. Vožnja skozi lovorjev gozd v vas RIBEIRO FRIO z bujno vegetacijo. Sledi prihod v  SANTANO, najbolj tipično vasico otoka, znano po pisanih hišicah s slamnato streho. Vrnitev mimo krajev Porto da Cruz in ribiške vasice MACHICO, ki ji pravijo tudi »rojstvo« otoka. Nočitev v hotelu. Možnost obiska lokala s programom in tipično večerjo.  

6. dan: Po zajtrku vožnja ob jugozahodni obali, nato v notranjost do SERRA DE AGUA za pokušino lokalne pijače »poncha«. Nadaljevanje do kraja SAO VICENTE na severni obali; obisk 3D centra, ki prikazuje »rojstvo« Madeire (vulkanski izbruhi). Vrnitev v hotel, prost preostanek dneva, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk transfer na letališče in polet preko Lizbone v Benetke. Organiziran transfer v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.

 

CENA: 990 EUR pri najmanj 25 potnikih 

          1.090 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke–Lizbona–Funchal in nazaj, vse letališke takse v višini cca. 220 EUR, 6 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC, 4 x večerja, vse oglede po programu, vse prevoze na Madeiri po programu, transfer od letališča do hotela in nazaj, avtobusni transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slov. vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 110 EUR,
- za dodatne oglede 2. dne v Funchalu (Monte, botanični vrt),
- za tipično večerjo s programom.

OPOMBA: v času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato se lahko v tej zvezi še spremeni odhodno letališče oz. se program odhoda zamakne za kak dan. Posledično se lahko malo spremeni oz. prerazporedi tudi program. V primeru poleta iz bližjih letališč (Ljubljana, Zagreb, Gradec ali Trst, prevoz do letališča ni vključen, je pa možen proti doplačilu 35 EUR/osebo).

 

 

 

INFORMATIVNA PRIJAVA / POVPRAŠEVANJE:
Naš prodajalec vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času. Rezervacija ni obvezujoča.

 

* Ime in Priimek
* Ulica
* Pošta in kraj
* Email
* Telefon
* Soudeleženci
(pri otrocih tudi točen rojstni datum)
* Objekt
* Termin
* Riziko odpovedi Da  Ne
  Morebitne dodatne želje

top